ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα Δημοκρατία: Σοβαρότατες οι καταγγελίες για τον Καμμένο

Νέα Δημοκρατία: Σοβαρότατες οι καταγγελίες για τον Καμμένο

Πολιτική αντιπαράθεση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση πυροδοτεί η διαβίβαση στη Βουλή την Παρασκευή (09/02) της δικογραφίας για τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο, και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τους χειρισμούς του στην υπόθεση πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ Η ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΒΛΗΜΑΤΩΝ ΣΤΗ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Βάσει της δικογραφίας ελέγχεται, ειδικότερα, η υπόθεση αγοραπωλησίας αμυντικού υλικού (300.000 βλήματα τύπου 105 mm) από τα αποθέματα του Ελληνικού Στρατού στη Σαουδική Αραβία. Η διαβίβαση της δικογραφίας ανακοινώθηκε την Παρασκευή στην Ολομέλεια από τον αντιπρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Καμμένο.

Η Νέα Δημοκρατία ανέβασε τους αντιπολιτευτικούς τόνους, με τον τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματος, Νίκο Παναγιωτόπουλο, να αναφέρει ότι «οι καταγγελίες που περιέχονται στις καταθέσεις της δικογραφίας για τον Πάνο Καμμένο είναι σοβαρές και προέρχονται από πολύ σοβαρούς μάρτυρες».

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ενημέρωσε πως «αυτή είναι η καταρχήν αξιολόγηση της ΝΔ του από μία πρώτη ανάγνωση της δικογραφίας, η οποία αφορά την πώληση στρατιωτικού υλικού στη Σαουδική Αραβία και διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή».

Και πρόσθεσε: «Τα όσα καταγγέλλονται είναι εξαιρετικά σοβαρά και θα απαιτηθεί πολύς χρόνος για ενδελεχή και ολοκληρωμένη αξιολόγηση των στοιχείων της δικογραφίας. Είναι σοβαρές οι καταγγελίες από πολύ σοβαρούς μάρτυρες και εκατοντάδες οι σελίδες της δικογραφίας. Πρόκειται για καταθέσεις στρατιωτικών».

Συγκρίνοντας δε, καταρχάς, τις καταθέσεις στη δικογραφία Καμμένου με αυτή της Novartis τόνισε: «Είναι πολύ σφιχτά τα πράγματα, εδώ, απεναντίας με τη δικογραφία για τη Novartis».

Κληθείς, τέλος, να σχολιάσει τη δήλωση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, ότι απεκδύεται της προστασίας τού νόμου περί ευθύνης υπουργών και επιθυμεί να αντιμετωπιστεί ως απλός πολίτης, ο κ. Παναγιωτόπουλος σημείωσε: «Είναι καλό να θες να βγει η αλήθεια».

Ωστόσο, παρατήρησε ότι «δεν κρίνονται οι υποθέσεις αυτές βάσει των δειγμάτων καλής συμπεριφοράς, αλλά υπάρχει το θεσμικό πλαίσιο και το Σύνταγμα, που ορίζουν αυτά τα θέματα».

Υπενθυμίζεται ότι στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που διενεργήθηκε και η οποία «σκόνταψε» στο όνομα του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Καμμένου κλήθηκε να καταθέσει ο φερόμενος ως μεσάζων, Βασίλης Παπαδόπουλος, ο οποίος, ωστόσο, δεν εμφανίστηκε ποτέ ενώπιον των εισαγγελικών Αρχών.

Καμμένος: Να καταθέσω ως απλός πολίτης

Eπιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, Νίκο Βούτση, με την οποία δηλώνει ότι απεκδύεται κάθε προστασίας που παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως υπουργού, απέστειλε την Παρασκευή (09/02) ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, με αφορμή τη διαβίβαση στη Βουλή της δικογραφίας για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία.

«Παρ' ότι δεν υπάρχει κατηγορία για οποιοδήποτε αδίκημα, σας δηλώνω ότι απεκδύομαι κάθε προστασίας που μου παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως Υπουργού και ζητώ να επιστραφεί η δικογραφία προς την Τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να καταθέσω ως απλός πολίτης και να συμβάλλω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς καμία καθυστέρηση», αναφέρει – μεταξύ άλλων - ο κ. Καμμένος.

Η επιστολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας έχει ως εξής:

«Αθήνα, 9 Φεβρουαρίου 2018

Κύριο
Νικόλαο Βούτση

Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Όπως έχω ήδη δηλώσει και προς την Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Ελένη Τουλουπάκη, μετά τη διαβίβαση προς Υμάς, της Δικογραφίας για την υπόθεση της πώλησης πυρομαχικού υλικού στη Σαουδική Αραβία, και παρ' ότι δεν υπάρχει κατηγορία για οποιοδήποτε αδίκημα, σας δηλώνω ότι, απεκδύομαι κάθε προστασίας που μου παρέχει το άρθρο 86 του Συντάγματος ως Υπουργού και ζητώ να επιστραφεί η δικογραφία προς την Τακτική Δικαιοσύνη, προκειμένου να καταθέσω ως απλός πολίτης και να συμβάλλω στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, χωρίς καμία καθυστέρηση

Πάνος Καμμένος».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις για τον Πάνο Καμμένο

Σχετικές ειδήσεις