ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίτιμος δημότης Πύργου ο Προκόπης Παυλόπουλος - «Μόνο μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε»

Επίτιμος δημότης Πύργου ο Προκόπης Παυλόπουλος - «Μόνο μονιασμένοι μπορούμε να πετύχουμε»

Την ανάγκη ενότητας τόνισε και πάλι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Επίτιμος δημότης της πόλης του Πύργου ανακηρύχθηκε ο κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στο πλαίσιο του εορτασμού του Πολιούχου, Αγίου Χαραλάμπους.

Η σεμνή εκδήλωση έλαβε χώρα στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου, παρουσία τοπικών φορέων και των Αρχών του τόπου. Ο δήμαρχος Γαβρίλης Λιατσής, παρέδωσε στον κ. Παυλόπουλο, το δίπλωμα αναγόρευσής του σε επίτιμο δημότη, σε ένα συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα.

plaketa paylopoulos

Συγκινημένος ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, ανέφερε στην ομιλία του πως είναι τιμή του να ανακηρύσσεται δημότης της πόλης, στην οποία ο πατέρας του πριν από αρκετά χρόνια, είχε διατελέσει δάσκαλος σε σχολείο της περιοχής. Ο κ. Παυλόπουλος, σημείωσε πως γνωρίζει την πόλη του Πύργου, από εκείνα τα χρόνια, μιλώντας με λόγια ευμενή για τον τόπο που έχει ζήσει η οικογένειά του.

«Σας ευχαριστώ θερμώς για την εξαιρετική τιμή που μου περιποιείτε, ανακηρύσσοντάς με Επίτιμο Δημότη του Δήμου Πύργου, και μάλιστα κατά την ημέρα εορτασμού του Πολιούχου του Πύργου, του Αγίου Χαραλάμπους», ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας ξεκινώντας την ομιλία του στο ιστορικό δημαρχείο του Πύργου και συνέχισε: «Σήμερα εορτάσαμε, με την επιβεβλημένη λαμπρότητα, την ιερά μνήμη του Πολιούχου του Πύργου, Αγίου Χαραλάμπους. Ενός Αγίου, του οποίου ο μαρτυρικός θάνατος ανέδειξε περίλαμπρα το ηθικό μεγαλείο της Χριστιανοσύνης, δηλαδή την νίκη της Αγάπης επί του μίσους των πολεμίων και διωκτών της. Μου δίνεται, λοιπόν, η ευκαιρία να σταθώ, για μιαν ακόμη φορά, σε κάτι το οποίο οφείλουμε να ξεκαθαρίσουμε: Όποιος στέκεται απέναντι στην Ιστορία με όρους αντικειμενικούς, είτε θρησκεύεται είτε όχι, οφείλει να αναγνωρίσει τον ρόλο της Εκκλησίας. Γιατί ο ρόλος αυτός υπήρξε και εξακολουθεί να είναι καθοριστικός για την πορεία του Έθνους μας και του Λαού μας. Το Έθνος μας, το Έθνος των Ελλήνων, πορεύθηκε ανά τους αιώνες ακολουθώντας την χριστιανική διδασκαλία και τιμώντας τις παραδόσεις της Ορθοδοξίας».

paulopoulos pirgos

Όπως πρόσθεσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «είμαστε ένας λαός ο οποίος σκέφτεται μέσα από το φως, γιατί είμαστε χώρα του φωτός και πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας, να κοιτάξουμε τι κατάφεραν οι προγονοί μας και τι μπορούμε να κάνουμε εμείς».

Ακόμη, ανέφερε ότι «πραγματικά μπορούμε να κάνουμε πολλά, αλλά υπάρχει μία προϋπόθεση» και εξήγησε: «Σε αυτά τα μεγάλα και τα πολλά σημαντικά, μπορούμε να τα κάνουμε μόνο μονιασμένοι, μόνο ενωμένοι».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος του Πύργου, Γαβρίλης Λιατσής, επεσήμανε μεταξύ των άλλων ότι: «Διακρίνουμε καθαρά στο πρόσωπό σας τον ηγέτη που η προσπάθεια του για το καλό της πατρίδας μας δεν έχει σχέση με την εξουσία αλλά με την προσφορά το καθήκον και την υποχρέωση. Αναγνωρίζουμε ότι έχετε θέσει την σφραγίδα της ισχυρής προσωπικότητάς σας, στην πολιτική και ακαδημαϊκή ζωή του τόπου μας. Το επιβεβαιώνετε καθημερινά με τη σοφία σας λέγοντας και υπηρετώντας με παρρησία την αλήθεια που θωρακίζει την πατρίδα μας και μας κάνει εθνικά υπερήφανους. Σας τιμούμε και σας ευχόμεθα δύναμη, για να αντεπεξέλθετε στα δύσκολα, για την προάσπιση της πατρίδας μας και εναποθέτουμε σε εσάς τις απαράγραπτες ελπίδες μας».

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, νωρίτερα παρακολούθησε την Θεία Λειτουργία που τελέσθηκε στον Ι.Ν. Αγίας Κυριακής, για τον εορτασμό του Αγίου Χαραλάμπους, ενώ στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πύργου, πραγματοποιήθηκε σεμνή τελετή, προς τιμήν του.

Πηγή: patrisnews.com

Σχετικές ειδήσεις