ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Στοιχεία πολιτικής δίωξης στην υπόθεση Novartis

Μητσοτάκης: Στοιχεία πολιτικής δίωξης στην υπόθεση Novartis

Κυριάκος Μητσοτάκης | Υπόθεση Novartis: Τη στιγμή που ο πρωθυπουργός πρότεινε από το βήμα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για την υπόθεση Novartis, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε αναφορά στο θέμα κατά την περιοδεία του Εύβοια.

«Θέλω να σας πω, πως ανεξαρτήτως το τι έγινε στο παρελθόν, αυτό που θέλουμε είναι να πάμε μπροστά τη χώρα που βγαίνει λαβωμένη από αναξιόπιστη κυβέρνηση που δεν μπορεί», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Και πρόσθεσε: «Εμένα με ενδιαφέρει περισσότερο να ενώσω τους Έλληνες και όχι να τους διχάσω. Και στο τοξικό περιβάλλον που ζούμε, έχουμε να αμυνθούμε σε μια ιστορία που παίρνει χαρακτηριστικά πολιτικής δίωξης αλλά να δούμε παράλληλα και τι θα κάνουμε για το μέλλον της χώρας. Οι νέοι μας συνεχίζουν να φεύγουν έξω. Όλες οι δράσεις της κοινωνίας των πολιτών όπως αυτή εδώ, είναι ενωτικές δράσεις. Έρχομαι εδώ χωρίς να ξέρω τι ψηφίζουν οι κυρίες στο σύλλογο. Χρειαζόμαστε περισσότερες τέτοιες δράσεις».

Είπε δε με νόημα: «Κάνω περιοδείες, ακριβώς για να μπορώ να μιλώ με τον κόσμο, για να ακούω τους προβληματισμούς του. Και ευτυχώς έχω τη δυνατότητα να κινούμαι, σε αντίθεση με κάποιους άλλους οι οποίοι είναι κλειδωμένοι στα γραφεία τους. Αλλά αυτό που θέλω να σας πω είναι ότι ανεξαρτήτως του τι έγινε στο παρελθόν -ευθύνες μπορεί να επιμερίζει κανείς όπως ο ίδιος νομίζει- αυτό που μας ενδιαφέρει αυτή τη στιγμή, είναι το πώς θα πάμε μπροστά. Η χώρα βγαίνει από μια κρίση βαθιά λαβωμένη. Η σημερινή κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει πλούτο και να βάλει μπροστά τη μηχανή της πραγματικής οικονομίας. Δεν μπορεί να δημιουργήσει ανάπτυξη. Δεν μπορεί να φέρει θέσεις απασχόλησης. Δεν μπορεί να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του κάθε τόπου».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης μετέβη στην Κάρυστο, όπου συνάντησε γυναίκες δικηγόρους με τις οποίες συζήτησε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο δικηγορικός κλάδος, αλλά και οι ελεύθεροι επαγγελματίες γενικότερα επαναλαμβάνοντας την πρόθεσή του για μείωση της φορολογίας.

«Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το μείγμα υπερφορολόγησης και ασφαλιστικών εισφορών έχει καταλήξει πια να καθιστά την επιτυχία και την εργασία περίπου απαγορευτική. Ένα πράγμα θα σας πω μόνο: να ξέρετε ότι εμείς αυτό θα το αντιμετωπίσουμε. Θα μειώσουμε και τη φορολογία και την ασφαλιστική επιβάρυνση, έτσι ώστε να επιβραβεύεται πραγματικά ο κόπος και η δουλειά σας» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Διαβάστε επίσης:

Δείτε εδώ περισσότερα θέματα για την υπόθεση Novartis

Σχετικές ειδήσεις