ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στον Παπούλια με αίτημα υπερκομματικής η Ντόρα

Στον Παπούλια με αίτημα υπερκομματικής η Ντόρα

Πρόταση για υπερκομματική κυβέρνηση εκτάκτου ανάγκης με την σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών και με την συμμετοχή των πρώην πρωθυπουργών Κ. Μητσοτάκη, Κ. Σημίτη και Κ. Καραμανλή, έκανε η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας το μεσημέρι του Σαββάτου στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματός της.

Για να υπογραμμίσει μάλιστα την κρισιμότητα της κατάστασης, χρησιμοποίησε στο κλείσιμο της ομιλίας της τη φράση του πρώην Προέδρου των ΗΠΑ Τζον Κένεντι «είναι η ώρα να σκεφτούμε τι θα κάνουμε εμείς για την πατρίδα και όχι τι θα κάνει η πατρίδα για μας».

Η κυρία Μπακογιάννη ζήτησε και έλαβε από την Κ.Ε. του κόμματός της εξουσιοδότηση για να προωθήσει με κάθε τρόπο αυτή την πολιτική πρωτοβουλία».

Πληροφορίες αναφέρουν ότι εντός της εβδομάδας θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια για να υποβάλει το σχετικό αίτημα του κόμματός της.

Ταυτόχρονα εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι έχει καταληφθεί από «φορολογικό αμόκ».

«Με πανικό, χωρίς σχέδιο, χωρίς κριτήρια, με την ίδια αρρωστημένη ισοπεδωτική λογική, ξανα-αυξάνει φόρους, στραγγαλίζει τον μισθωτό, τον επαγγελματία, το νοικοκύρη, το συνταξιούχο, εκπροσωπώντας μια παρασιτική Ελλάδα» είπε χαρακτηριστικά.Ιδιαίτερα σκληρή ήταν και για τη Ν.Δ. και τον πρόεδρό της, λέγοντας ότι επενδύει στην καταστροφή.

«Η στάση της είναι αντεθνική! Ακολουθεί με συνέπεια και πονηριά την τακτική του αρπακτικού που περιμένει να εξαντληθεί το θύμα του με αλχημείες και νεφελώματα, με λαϊκισμό και ανευθυνότητα».

Για την πορεία του κόμματός της εμφανίστηκε αισιόδοξη και προέβλεψε ότι η Δημοκρατική Συμμαχία θα εκπλήξει στις εκλογές και θα είναι καταλύτης μεγάλης αλλαγής που έρχεται στο πολιτικό σκηνικό.