ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φλαμπουράρης: Στο μετεκλογικό τοπίο θα τεθούν όλα σε νέα βάση

Φλαμπουράρης: Στο μετεκλογικό τοπίο θα τεθούν όλα σε νέα βάση

Ο υπουργός Επικρατείας για το χρόνο των εκλογών και τις συνεργασίες.

Στη φημολογία περί πρόωρων εκλογών με αφορμή την υπόθεση Novartis απαντά ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Νέα Σελίδα».

«Εάν αποδεχόμουν ότι η Novartis δύναται να τις επισπεύσει, θα ήταν σαν να αποδεχόμουν την κακοήθεια ότι αυτή η υπόθεση στήθηκε από την κυβέρνηση για λόγους πολιτικής εκμετάλλευσης» αναφέρει χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερη στη συνέχιση και ολοκλήρωση του έργου της, χωρίς εμπόδια, απόπειρες τρομοκράτησης και εκβιασμούς όπως επιχειρούν κάποιοι.

Ο υπουργός Επικρατείας τονίζει ότι πρέπει να περιφρουρηθεί η σταθερότητα της χώρας, «γιατί πρέπει να τελειώνουμε με τα μνημόνια» και ξεκαθαρίζει ότι «οι εκλογές θα γίνουν το 2019».

Ερωτηθείς εάν η συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες έχει ημερομηνία λήξης την κήρυξη των επόμενων εκλογών, ο κ. Φλαμπουράρης απαντά ότι «στο μετεκλογικό τοπίο θα τεθούν όλα σε νέα βάση, που θα την καθορίσουν σε μεγάλο βαθμό τα εκλογικά αποτελέσματα και το τοπίο που θα προκύψει, που όμως δεν μπορεί να είναι από μηδενική βάση, διότι υπάρχει η τετράχρονη διακυβέρνηση και η μνήμη».

Όσο για μια ενδεχόμενη συνεργασία με την Κεντροαριστερά, ο υπουργός Επικρατείας δηλώνει ότι κάθε σύγκλιση είναι καλοδεχούμενη, χωρίς κατ’ ανάγκη να οδηγεί σε συνεργασίες. «Δυστυχώς δεν βλέπω αλλαγή πολιτικής συμπεριφοράς απέναντι στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Παρόλα αυτά κάθε συνεννόηση, κάθε σύγκλιση είναι καλοδεχούμενη, χωρίς κατ’ ανάγκη να οδηγεί σε συνεργασίες. Όπως πολλές φορές έχω πει εμείς είμαστε εδώ, εάν υπάρξουν σοβαρές προθέσεις και περιθώρια» επισημαίνει.

Σχετικές ειδήσεις