ΕΛΛΑΔΑ

Σκληρή ανακοίνωση κατά Καμίνη από ΠΟΕ - ΟΤΑ

Σκληρή ανακοίνωση κατά Καμίνη από ΠΟΕ - ΟΤΑ

Δριμύ κατηγορώ από την ΠΟΕ - ΟΤΑ σε βάρος του δημάρχου της Αθήνας που προσέφυγε στη δικαιοσύνη προκειμένου να κηρυχθεί η απεργία τους παράνομη και καταχρηστική . Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ- ΟΤΑ εξέδωσε μία ανακοίνωση- κόλαφο κατά του δημάρχου.

«Ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Γιώργος Καμίνης ξαναχτύπησε. Υπακούοντας στη γραμμή της κυβέρνησης σέρνει στα δικαστήρια την ΠΟΕ-ΟΤΑ και ζητά να κηρυχτούν παράνομες και καταχρηστικές οι απεργίες που κήρυξε η Ομοσπονδία», τονίζεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση.Επιπλέον, η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως ο κ. Καμίνης επιχειρεί «με μια εντελώς παράνομη διαδικασία» να αποτρέψει τη συμμετοχή της ΠΟΕ- ΟΤΑ και στη 48ωρη γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ στις 19 και 20 Οκτωβρίου. Παράλληλα, του καταλογίζει πως «κόπτεται δήθεν για τη δημόσια υγεία» την ώρα που αφήνει το κέντρο της Αθήνας «στο έλεος των ναρκεμπόρων και αδιαφορεί πλήρως για τη ραγδαία αύξηση των αστέγων και των πεινασμένων που κατακλύζουν πλέον όλες τις γειτονιές της πρωτεύουσας».

Οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου στις 9.00 έξω από τα Δικαστήρια της Ευελπίδων όπου θα συζητηθούν τα ασφαλιστικά μέτρα.