ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο Novartis: «Πάγωσε» η συλλογή υπογραφών για να δοθεί σε Εφέτη ανακριτή η υπόθεση

Σκάνδαλο Novartis: «Πάγωσε» η συλλογή υπογραφών για να δοθεί σε Εφέτη ανακριτή η υπόθεση

Εν αναμονή των αποτελεσμάτων της αυριανής (21/02/2018) ψηφοφορίας στη Βουλή για την υπόθεση της Novartis, βρίσκεται το Εφετείο Αθηνών, προκειμένου να καθοριστούν τα επόμενα βήματα των δικαστικών αρχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν σκέψεις να γίνει επίκληση του άρθρου 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, προκειμένου να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών Αθηνών για να ανατεθεί η υπόθεση της Novartis σε ειδικό εφέτη ανακριτή, λόγω της σπουδαιότητάς της και να φύγει από τα χέρια των εισαγγελέων κατά της διαφθοράς.

Ωστόσο, για να συγκληθεί η Ολομέλεια Εφετών υπάρχουν δύο προϋποθέσεις. Η μία είναι ο προϊστάμενος (διευθύνων) του Εφετείου Αθηνών Θεόδωρος Κανελλόπουλος, επικαλούμενος το άρθρο 29 του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, να συγκαλέσει την Ολομέλεια Εφετών προκειμένου η επίμαχη υπόθεση λόγω της σπουδαιότητάς της να ανατεθεί σε Εφέτη Ανακριτή. Η άλλη είναι 20 Εφέτες με τις υπογραφές τους να ζητήσουν από τον προϊστάμενο του Εφετείου Αθηνών τη σύγκληση της Ολομέλειας, προκειμένου να κριθεί δια ψηφοφορίας εάν πρέπει ή όχι να ανατεθεί η υπόθεση σε Εφέτη Ανακριτή.

Ήδη, για τη σύγκληση της Ολομέλειας έχουν συγκεντρωθεί 16 υπογραφές, αλλά κρίθηκε αναγκαίο να «παγώσει» προσωρινά το θέμα εν όψει της αυριανής συνεδρίασης της Βουλής.

Για το ζήτημα τοποθετήθηκε ήδη, η πρώην πρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν προϊστάμενη στο Νομικό Γραφείο του πρωθυπουργού, Βασιλική Θάνου. Σύμφωνα με την κ. Θάνου, το αίτημα για σύγκληση της Ολομέλειας του Εφετείου Αθηνών είναι «μη νόμιμο», με στόχο να αφαιρεθεί η δικογραφία της Novartis από τον ανακριτή διαφθοράς.

Σχετικές ειδήσεις