ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Η Ελλάδα πρέπει να θέσει το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στις Βρυξέλλες

Γεννηματά: Η Ελλάδα πρέπει να θέσει το ζήτημα των τουρκικών προκλήσεων στις Βρυξέλλες

«Στη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου που πραγματοποιείται την Παρασκευή (23/02) στις Βρυξέλλες η Ελληνική Κυβέρνηση οφείλει να θέσει το θέμα της Τουρκικής προκλητικότητας στο Αιγαίο και να ζητήσει την στήριξη των εταίρων μας για τα εθνικά μας δικαιώματα», δήλωσε την Πέμπτη (22/02) η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά.

Η κυρία Γεννηματά επισημαίνει, εξάλλου, τρία κρίσιμα ζητήματα για την Ελλάδα και ρωτά την κυβέρνηση τα εξής: «Θα αποτραπούν τα σχέδια για επανεθνικοποίηση της κοινής αγροτικής πολιτικής (ΚΑΠ) για την επόμενη δημοσιονομική περίοδο, κάτι που θα συνεπάγεται τη δραστική περικοπή των σχετικών δαπανών. Μια τέτοια κίνηση θα πλήξει καίρια το εισόδημα των Ελλήνων αγροτών

Θα συνεχισθούν και θα ενισχυθούν οι πολιτικές για την συνοχή και τα Διαρθρωτικά Ταμεία, καθώς οι κοινωνικές και διαπεριφερειακές ανισότητες έχουν διευρυνθεί στην Ένωση

Θα αποδεχθεί η Ε.Ε. την διάθεση επαρκών πόρων για να αντιμετωπισθούν οι νέες προκλήσεις και προβλήματα όπως η αποτελεσματική προστασία των εξωτερικών συνόρων, οι προσφυγικές/ μεταναστευτικές ροές, η προώθηση της κοινωνικής Ευρώπης, η αντιμετώπιση της ανεργίας των νέων».

Και καταλήγει η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής: «Καλούμε την Κυβέρνηση να κινηθεί στο πλαίσιο αυτό με στόχο την βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στην Ε.Ε., αλλά και την στροφή της Ευρώπης στην ενίσχυση πολιτικών ανάπτυξης και κοινωνικής συνοχής. Και οπωσδήποτε η Ελληνική πλευρά σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να δεχθεί μείωση του αριθμού των μελών της Επιτροπής με εγκατάλειψη της αρχής “ένας Επίτροπος από κάθε κράτος μέλος».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Σχετικές ειδήσεις