ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεννηματά: Η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν αντιμετωπίζεται με ψευτοπαλικαρισμούς

Γεννηματά: Η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν αντιμετωπίζεται με ψευτοπαλικαρισμούς

Εγρήγορση και κινητοποίηση ζήτησε τη Δευτέρα (26/02) η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, με αφορμή την κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο και την κυπριακή ΑΟΖ.

«Η επιθετικότητα της Τουρκίας δεν αντιμετωπίζεται με ψευτοπαλικαρισμούς, αλλά απαιτείται κινητοποίηση και εγρήγορση», σημείωσε η κυρία Γεννηματά και πρόσθεσε: «Η συγκυρία απαιτεί τη μέγιστη ομοψυχία και συνεννόηση που δυστυχώς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση δυναμιτίζουν καλλιεργώντας την πόλωση και το διχασμό».

Η ίδια κάλεσε την κυβέρνηση να κυβέρνηση να ζητήσει η συνάντηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας που έχει προγραμματιστεί για τις 26 Μαρτίου στη Βάρνα, να πραγματοποιηθεί με διευρυμένη σύνθεση με τη συμμετοχή (τουλάχιστον σε μέρος αυτής) Ελλάδας και Κύπρου προκειμένου να καταλήξει σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις από την πλευρά της Τουρκίας.

Υπενθύμισε, εξάλλου, τις δυνατότητες που το ευρωπαϊκό κεκτημένο παρέχει για την προστασία των ελληνικών συνόρων περιλαμβανομένης και της δυνατότητας ενεργοποίησης της ρήτρας αμοιβαίας συνδρομής που υποχρεώνει τα κράτη μέλη της Ένωσης να στηρίξουν την Ελλάδα με όλα τα μέσα.

«Αυτό που δεν επιτρέπεται αυτή τη στιγμή είναι η αδράνεια», κατέληξε η Φώφη Γεννηματά.

Σχετικές ειδήσεις