ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Απίστευτη δήλωση Φίλη: Δεν είναι το μείζον θέμα η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Απίστευτη δήλωση Φίλη: Δεν είναι το μείζον θέμα η υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

«Δεν είναι το μείζον θέμα η υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, καλώντας τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης να μην το αναδεικνύουν, καθώς κατά αυτό τον τρόπο εξυπηρετούνται τα συμφέρονται της Τουρκίας.

«Είναι πολύ σημαντικό, θα κάνουμε κινήσεις για να λυθεί το συντομότερο δυνατόν, αλλά δεν είναι αυτό το μείζον. Το κρίσιμο θέμα σήμερα είναι αυτό; Αυτό ενδιαφέρει τους πολίτες, τους ενδιαφέρει η Ειρήνη, η ηρεμία, τους ενδιαφέρει η οικονομία, έχετε καταλάβει ότι υπάρχει αναβρασμός στην Ευρώπη;» είπε ο Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΙ.

«Είναι λάθος ζητήματα τόσο λεπτά όσο των διμερών σχέσεων με την Τουρκία, να αποτελούν ένα αντικείμενο μιας παραπλανητικής ενημέρωσης των ελλήνων πολιτών… Βοηθά την Τουρκία να καθιστούμε ως κεντρικό θέμα της πολιτικής αντιπαράθεσης την υπόθεση της ταλαιπωρίας των στελεχών του στρατού», ανέφερε επίσης, τονίζοντας ότι δεν μπορεί να δώσει απάντηση για το πότε θα λήξει η ταλαιπωρία των δύο Ελλήνων στρατιωτικών. Σημείωσε δε, ότι «θα τραβήξει σε χρόνο αν κρίνω από το θέμα του Γερμανού δημοσιογράφου».

Η κυβέρνηση, διαβεβαίωσε ο κ. Φίλης, κάνει τις κατάλληλες κινήσεις για το θέμα των δύο στρατιωτικών. «Το θέμα των σχέσεων με την Τουρκία δεν είναι τόσο απλό, είναι λεπτό και χρειάζεται λεπτούς χειρισμούς, όχι συλλαλητήρια όπως με το Σκοπιανό».

«Πιστεύετε ότι έπρεπε να προτρέξει η ελληνική πλευρά και να μιλήσει για κρίση; Όχι, ορθώς δεν έδωσε μία διάσταση που ήθελε να δώσει η Τουρκία» είπε.