ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο Novartis: Στη Βουλή ιδιόχειρο σημείωμα που φέρεται να έδωσε ο Σαμαράς στον Φρουζή

Σκάνδαλο Novartis: Στη Βουλή ιδιόχειρο σημείωμα που φέρεται να έδωσε ο Σαμαράς στον Φρουζή

Νέα στοιχεία για την υπόθεση Novartis διαβιβάστηκαν στην ειδική κοινοβουλευτική επιτροπή προκαταρκτικής εξέτασης, από την προϊσταμένη της εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα στοιχεία περιλαμβάνεται ένα ιδιόχειρο σημείωμα, σε χαρτί που φέρει τα επίσημα διακριτικά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στο οποίο αναγράφεται το τηλέφωνο στελέχους της ΝΔ. Σε σχέση με το σημείωμα, η προστατευόμενη μάρτυρας, Αικατερίνη Κελέση έχει καταθέσει ότι το πήγε στην εταιρεία ο τότε αντιπρόεδρος της Novartis, Κωνσταντίνος Φρουζής, την επομένη της συνάντησής του με τον πρώην πρωθυπουργό.

Επίσης, στα συμπληρωματικά στοιχεία περιλαμβάνονται δύο επιστολές της Novartis προς τον Αντώνη Σαμαρά, οι οποίες αφορούν ζητήματα φαρμακευτικής δαπάνης. Η μία επιστολή, με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου 2014, αφορά σε θέματα για τη φαρμακευτική δαπάνη σε σχέση με το Μνημόνιο. Εκεί η Novartis δηλώνει ότι είναι ανάμεσα στις εταιρείες που συγκροτούν το think-tank για το πέρασμα της Ελλάδας από το πρόγραμμα διάσωσης στη σταθερότητα και την ανάπτυξη.

Στη Βουλή διαβιβάστηκε και CD με 165 αρχεία από τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της Novartis.

Μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων, συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά έλεγαν ότι «συνεχίζονται οι γελοιότητες της συμμορίας».

(Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Σχετικές ειδήσεις