ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Κρίσιμη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Έλληνες Στρατιωτικοί:Αύριο Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, συναντώνται Τσίπρας - Καμμένος για τους στρατιωτικούς - Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έντονη τουρκική κινητικότητα προκειμένουν να υπάρξει σιωπηρη ανταλλαγή των δυο Ελλήνω με κάποιους από τους οκτώ Τούρκους που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο - Την ίδια ώρα, οκυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας,Δημήτρης Τζανακόπουλος διέψευσε τις φήμες για «σύννεφα» στις σχέσεις του πρωθυπουργού,Αλέξη Τσίπρα με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας,Πάνο Καμμένο.

ΦΟΥΝΤΩΝΟΥΝ ΤΑ ΣΕΝΑΡΙΑ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΟΚΤΩ - ΑΡΙΣΤΕΣ ΟΙ ΣΧΕΣΕΙΣ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΛΕΕΙ Ο Δ. ΤΖΑΝΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

«Ο πρωθυπουργός και ο κ. Καμμένος έχουν άριστη σχέση», τόνισε ο κ. Τζανακόπουλος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, και αποκάλυψε πως αύριο, Τρίτη ο πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και πιθανές ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την υπόθεση.

Χαρακτήρισε επίσης ευσεβείς πόθους της ΝΔ και του φιλικού προς αυτή, τύπου, τα σημερινά δημοσιεύματα, για κρίση στις σχέσεις των δυο κυβερνητικών εταίρων με αφορμή και την αυριανή συνεδρίαση της Κ.Ο των ΑΝΕΛ και την απαγόρευση που έχει επιβάλει ο κ Καμμένος στους βουλευτές του να εμφανιστούν στα κανάλια.

Σε κατηγορηματική διάψευση για τα σενάρια συνάντησης Τσίπρα - Καμμένου - Παππά προέβη και ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κάνει μάλιστα λόγο για «κατά φαντασίαν συνάντηση» και σημειώνει ότι τα μόνα «εκρηκτικά ραντεβού» είναι αυτά της Novartis με τα στελέχη της ΝΔ.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Twitter, ο κ. Παππάς αναφέρει: «Κατά φαντασίαν συνάντηση από τον κατά φαντασίαν "Φιλελεύθερο" του κ. Μητσοτάκη. Τα μόνα "εκρηκτικά ραντεβού" που απασχολούν αυτή την περίοδο την κοινή γνώμη είναι αυτά της Novartis με τα στελέχη της ΝΔ».

Στο δημοσίευμα, με τίτλο «Το εκρηκτικό ραντεβού στο Καβούρι» αναφέρεται ότι η συνάντηση Τσίπρα, Παππά και Καμμένου εξελίχθηκε σε σύγκρουση, με αφορμή τις διαπραγματεύσεις με την πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.

Σε ότι αφορά τα ελληνοτουρκικά να σημειώσουμε ότι ο κ. Τζανακόπουλος δήλωσε ότι η Τουρκία έχει αποκλιμακώσει την ένταση στο Αιγαίο το τελευταίο διάστημα καθώς φαίνεται να αποφάσισε να μην τραβήξει άλλο το σχοινί.

Για τους δυο Έλληνες Αξιωματικούς επανέλαβε ότι περιμένουμε το κατηγορητήριο του εισαγγελέα αλλά όπως είπε νομίζει ότι η Τουρκία δεν θα το τραβήξει περισσότερο.

Την ίδια ώρα, φουντώνουν τα σενάρια ότι οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να ζητήσουν ανταλλαγή των δυο Ελλήνων με τους οκτώ που έχουν ζητήσει πολιτικό άσυλο στην Ελλάδα και προς τούτο δεν έχουν απαγγείλλει ακόμα κατηγορίες κατά των δυο Ελλήνων.

Διαβάστε επίσης:

Τραβούν το σχοινί οι Τούρκοι: Λένε «ΟΧΙ» στη συνάντηση των γονέων με τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς

Την έντονη ανησυχία της για τις εξελίξεις που ενδεχομένως προκύψουν τις επόμενες ημέρες στην υπόθεση των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, οι οποίοι κρατούνται στις φυλακές Αδριανούπολης, εκφράζει και σε ανακοίνωσή της η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Στα τέλη Μαρτίου αναμένεται να συνταχθεί το κατηγορητήριο σε βάρος του ανθυπολοχαγού Άγγελου Μητρετώδη και του λοχία Δημήτρη Κούκλατζη.

Οι Έλληνες στρατιωτικοί παραμένουν στις φυλακές της Αδριανούπολης. Οι γονείς τους ενημερώθηκαν ότι το επισκεπτήριο άλλαξε, δεν θα γίνει σήμερα, αλλά την ερχόμενη Παρασκευή και η ανησυχία εντείνεται καθώς κανείς δεν γνωρίζει ποια θα είναι η στάση του καθεστώτος…

Σχετικές ειδήσεις