ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου: Η κρίσιμη ατζέντα και η απάντηση στα σενάρια περί ρήξης

Συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου: Η κρίσιμη ατζέντα και η απάντηση στα σενάρια περί ρήξης

Σε μια προσπάθεια να καταλαγιάσει ο θόρυβος που έχει ξεσπάσει ως προς το μέλλον της κυβερνητικής συνοχής, ο πρωθυπουργόςΑλέξης Τσίπραςκαι ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένοςσυναντώνται την Τρίτη (20/03/2018) στο Μαξίμου, με σκοπό να συντονίσουν τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης.

ΨΗΛΑ ΣΤΗΝ ΑΤΖΕΝΤΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥΣ - ΠΩΣ ΔΙΑΜΟΡΦΩΝΕΤΑΙ ΤΟ ΚΛΙΜΑ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ

Το ερώτημα που κυριαρχούσε έως χθες, Κυριακή (20/03/2018) από τη στιγμή που ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε γνωστή τη συνάντηση Τσίπρα - Καμμένου, είχε να κάνει με το αν αυτή θα προηγηθεί της συνεδρίασης της ΚΟ των ΑΝΕΛ ή αν θα ακολουθήσει, αφού η χρονική σειρά έχει τη σημασία της.

Μέχρι χθες αργά το βράδυ, η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ φαινόταν να είναι στον αέρα, ωστόσο όπως διαβεβαίωνε πηγή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων στο CNN Greece, όλα τα μέλη έχουν ειδοποιηθεί πως είναι προγραμματισμένη για σήμερα.

Στο ερώτημα για το αντικείμενο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ, η ίδια πηγή υποστήριξε πως πρόκειται να συζητηθούν θέματα που αφορούν το εσωτερικό του κόμματος, τις συμμαχίες και την ομοιογένεια, χωρίς να αποκλείει το ενδεχόμενο ο κ. Καμμένος να επιβάλλει εσωκομματική πειθαρχία και μετρημένες κουβέντες στο δημόσιο διάλογο. Το τελευταίο, σύμφωνα με την πηγή των ΑΝΕΛ, αποτελεί «αντικειμενική ανάγκη».

Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και ο Πάνος Καμμένος καλούνται να δώσουν σολομώντειες λύσεις και να γεφυρώσουν τις αντιθέσεις που εμφανίζονται στα κόμματά τους.Το γεγονός ότι ο κ. Καμμένος εμφανίζεται ως ο «αδύναμος κρίκος» της συγκυβέρνησης, γεγονός που εκμεταλλεύεται η αντιπολίτευση, έχει οδηγήσει στην ανάγκη μιας ηχηρής διάψευσης. Αν αυτό επιτευχθεί στη συνάντησή τους, τότε ενδεχομένως η συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ να χρειαστεί να πάει λίγο πιο πίσω.

Ψηλά στην ατζέντα το Σκοπιανό και η τύχη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών

Στη συνάντηση θα συζητηθεί το θέμα της προφυλάκισης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών και όλες πιθανές ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την υπόθεση.

Επιπλέον, η συνάντηση γίνεται ενόψει της επίσκεψης Κοτζιά στα Σκόπια την ερχόμενη Πέμπτη και μπορεί να θεωρείται βέβαιο πως η συζήτηση θα κινηθεί και επί των ελληνικών προτάσεων για την ονομασία των Σκοπίων.

Όπως έκανε χθες γνωστό ο ΥΠΕΞ,Νίκος Κοτζιάς, τα κράτη - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους στην Ελλάδα για την υπόθεση των Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στην Τουρκία, ενώ η Γερμανίδα Καγκελάριος Μέρκελ έχει παρέμβη στον ίδιο τον Ερντογάν.

Διαβάστε σχετικά:

Ο κ. Κοτζιάς εκτίμησε πως το περιστατικό θα έχει αίσια κατάληξη υπό την έννοια ότι η Τουρκία δε θα επιδιώξει και δε θα συνεχίσει ένα «καθημερινό γεγονός που γινόταν στα σύνορα ανάμεσα στα δύο κράτη να το αξιοποιεί ως όπλο μακροχρόνια».

Διαβάστε εδώ περισσότερες ειδήσεις από το πολιτικό ρεπορτάζ του Newsbomb.gr

Σχετικές ειδήσεις