ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκάνδαλο Novartis - Λοβέρδος: Δεν θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου το φιάσκο

Σκάνδαλο Novartis - Λοβέρδος: Δεν θα νομιμοποιήσω με την παρουσία μου το φιάσκο

Σκάνδαλο Novartis | Ειδήσεις: Αρνητικός ως προς την κλήτευση των πολιτικών προσώπων ενώπιον της Προανακριτικής Επιτροπής που εξετάζει το σκάνδαλο Novartis, εμφανίστηκε την Τετάρτη (21/03) ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο κ. Λοβέρδος με επιστολή του προς τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ διαμηνύει ότι δεν πρόκειται να προσέλθει στη συνεδρίαση της 29ης Μαρτίου για να παίξει –όπως αναφέρει- το ρόλο του κομπάρσου στην παράσταση δολοφονίας χαρακτήρων που στήνεται από την πλειοψηφία. «Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου ένα τέτοιο φιάσκο», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Εκφράζει την έντονη διαμαρτυρία του γιατί υπήρξε άρνηση στην κλήση των «κουκουλοφόρων ψευδομαρτύρων» και τονίζει ότι αναδείχθηκε στο πανελλήνιο η ξεκάθαρη βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και αμέσως μετά να κουκουλώσει την υπόθεση.

Η επιστολή του Ανδρέα Λοβέρδου έχει ως εξής:

«Δεν πρόκειται να προσέλθω στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας, την Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018. Το θλιβερό προνόμιο της συμμετοχής στην πλεκτάνη σπίλωσης πολιτικών αντιπάλων και δολοφονίας χαρακτήρων ανήκει αποκλειστικά στα μέλη της συμμορίας που την οργάνωσαν και σε όλους όσοι αποδέχονται να παίξουν ρόλο κομπάρσου.

Μετά την άρνησή σας να καλέσετε τους κουκουλοφόρους ψευδομάρτυρες, τις καταθέσεις των οποίων η κυβέρνηση κεντρικά και στο ανώτατο επίπεδό της επικαλέστηκε και επικαλείται για δήθεν στοιχειοθέτηση άθλιων συκοφαντιών, αναδείχθηκε στο πανελλήνιο η ξεκάθαρη βούληση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να σπιλώσει τους πολιτικούς της αντιπάλους και αμέσως μετά να κουκουλώσει την υπόθεση.

Η Δημοκρατική Συμπαράταξη κι εγώ ταχθήκαμε υπέρ μιας Επιτροπής που θα λειτουργούσε δημόσια, χωρίς παραγραφές, με εξέταση όλων των μαρτύρων, κουκουλοφόρων και μη, αλλά και με την εξέταση όλων των υπόλοιπων στοιχείων. Σε μια τέτοια Επιτροπή προφανώς και θα ήμουν παρών, προκειμένου αφενός να παράσχω κάθε αναγκαία διευκρίνιση κι αφετέρου να καταρρίψω τις αθλιότητες των κουκουλοφόρων και των καθοδηγητών τους. Όμως αυτή την Επιτροπή δεν την θέλετε. Την απορρίψατε. Και αποδεχτήκατε τη λογική "κουκούλα στους ψευδομάρτυρες κουκούλα και στην έρευνα".

Είναι αυτονόητο, πως αν αλλάξετε την απόφασή σας και δεχτείτε να ανταποκριθεί η Επιτροπή στο συνταγματικό της ρόλο, θα προσέλθω προκειμένου να πέσει άπλετο φως σε αυτή τη σκοτεινή πλεκτάνη. Ως Υπουργός που αποφάσισε και εφήρμοσε τα πιο σκληρά μέτρα κατά της διαφθοράς και της δαπάνης στο χώρο της Υγείας και της Κοινωνικής Ασφάλισης ασφαλώς και έχω πολλά να συνεισφέρω στη συγκεκριμένη έρευνα.

Αν, αντιθέτως, επιμείνετε στην απόφασή σας να κουκουλωθούν τα πάντα, απόφαση που οδήγησε στην αποχώρηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης, τότε στην Επιτροπή θα παραμείνετε μόνοι σας, μετατρέποντάς την σε ένα κωμικοτραγικό δήθεν "δικαστικό συμβούλιο". Αντιλαμβάνεται κάθε λογικός άνθρωπος, πως δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να νομιμοποιήσω με την παρουσία μου ένα τέτοιο φιάσκο».

Διαβάστε επίσης:

Διαβάστε εδώ όλες τις ειδήσεις για το σκάνδαλο Novartis

Σχετικές ειδήσεις