ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φάμελλος: Όποιος συζητάει σήμερα για εκλογές, κάνει κακό στη χώρα

Φάμελλος: Όποιος συζητάει σήμερα για εκλογές, κάνει κακό στη χώρα

Κριτική στην αντιπολίτευση και ειδικότερα σε όσους επιζητούν την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες άσκησε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, κάνοντας λόγο για «αέναη εκλογολογία».

«Η κυβέρνηση ουδέποτε έθεσε θέμα ημερομηνίας εκλογών άλλης, από το φθινόπωρο του 2019», σημείωσε ο κ. Φάμμελος, μιλώντας στην ΕΡΤ1 και πρόσθεσε: «Ο πεινασμένος, καρβέλια ονειρεύεται. Όποιος συζητάει σήμερα για τις εκλογές, κάνει κακό στη χώρα».

«Εγώ συντάσσομαι με τους παραγωγούς, με τους εργαζόμενους και με την κοινωνία της χώρας που δηλώνουν ότι αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να βγούμε από το πρόγραμμα και να περπατήσουμε προκομμένα δημοκρατικά αυτόνομα μέσα στην Ε.Ε. Αυτή είναι η εντολή που μας έδωσαν οι Έλληνες πολίτες» είπε ο κ. Φάμελλος για να συμπληρώσει: «Δεν μπαίνει για μας θέμα ημερομηνίας εκλογών αλλά εμβάθυνσης της δημοκρατίας με τις αλλαγές που αρχίζουν και συζητιούνται για την απλή αναλογική στους δήμους και για την άμεση σχέση των αιρετών με τους πολίτες σε μικρές εκλογικές περιφέρειες».

«Η σημαντική συζήτηση που πρέπει να κάνουμε, είναι για το πώς η ανάπτυξη θα συνδεθεί με τη ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας και πώς το αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας, θα είναι συνδεδεμένο με την καινοτομία και την εργασία των επιστημόνων», επισήμανε.

Ερωτηθείς για το θέμα των εκλογικών συνεργασιών σημείωσε πως «έχουμε μια ανοικτή πρόταση στην Βουλή και στην κοινωνία, για μια μεγάλη προοδευτική παράταξη. Μια μεγάλη προοδευτική συμμαχία που να πάει την Ελλάδα και την Ευρώπη καλύτερα».

«Σ' αυτή την πορεία χρειαζόμαστε πολλούς. Δεν χωράει σε αυτή τη συμμαχία μια ακροδεξιά φωνή η οποία φοβάται και λέει μόνο ότι και αν πετύχει η Ελλάδα δεν το θέλω γιατί δεν είμαι εγώ κυβέρνηση. Δεν χρειάζεται αυτή η συμμαχία οικογενειακά δακτυλίδια. Η Ελλάδα χρειάζεται εργασία και τιμιότητα και πρέπει η πολιτική να γίνεται επάνω στο τραπέζι. Δεν συμμετέχει τυχαία ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη σύνοδο των σοσιαλιστών ηγετών της Ευρώπης. Πιστεύουμε ότι η "σοσιαλδημοκρατία" στην Ευρώπη πρέπει να αποκολληθεί από το νεοφιλελευθερισμό να μετατοπισθεί και να ακολουθήσει προοδευτικές πολιτικές», κατέληξε ο Σωκράτης Φάμελλος.

Διαβάστε επίσης:

Σχετικές ειδήσεις