ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Σκοπιανό: «Έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου, αλλά χρειάζεται απόσταση να διανυθεί»

Τσίπρας για Σκοπιανό: «Έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου, αλλά χρειάζεται απόσταση να διανυθεί»

Σκοπιανό| Αλέξης Τσίπρας: Την εκτίμηση ότι οι διαπραγματεύσεις Ελλάδας - Σκοπίων για το ονοματολογικό έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο εξέφρασε την Τετάρτη (16/05/2018) ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας από το βήμα της προπαρασκευαστικής Συνόδου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (ΕΣΚ) που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας.

«ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΕΤΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΠΙΟ ΔΥΣΚΟΛΑ» ΥΠΟΓΡΑΜΜΙΣΕ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΖΟΡΑΝ ΖΑΕΦ

Τις μέχρι τώρα προσπάθειες Τσίπρα-Ζάεφ για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο ονοματολογικό, επικρότησαν οι σοσιαλιστές ηγέτες στην προσύνοδο του ΕΣΚ, επισημαίνοντας ότι μόνο προοδευτικοί ηγέτες θα μπορούσαν να το καταφέρουν, όπως αναφέρει με δύο αναρτήσεις του στο Twitter ο κ. Τσίπρας, μετά την ολοκλήρωση της προπαρασκευαστικής Συνόδου του ΕΣΚ στη Σόφια, στο περιθώριο των εργασιών του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και της Συνόδου ΕΕ - Δυτικών Βαλκανίων.

Ο πρωθυπουργός σημειώνει ότι «έχουμε κάνει πολλά βήματα προόδου, αλλά χρειάζεται ακόμη απόσταση να διανυθεί» και πως «τα τελευταία μέτρα είναι πάντα τα πιο δύσκολα».

Εξάλλου ο κ. Τσίπρας απεύθυνε κάλεσμα προς όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να «λάβουν τις σωστές αποφάσεις» που αφορούν στην ανάπτυξη και την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας.

«Βρισκόμαστε στα τελευταία μέτρα της εξόδου από τα μνημόνια», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Πρέπει όλοι να λάβουν τις σωστές αποφάσεις, περιλαμβανομένων και εκείνων που αφορούν την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους».

Διαβάστε σχετικά:

Σχετικές ειδήσεις