ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Η τελευταία ζαριά του Γιώργου…

Η τελευταία ζαριά του Γιώργου…

Την τελευταία ζαριά φαίνεται ότι έριξε ο πρωθυπουργός ανακοινώνοντας τη διενέργεια δημοψηφίσματος ελπίζοντας με αυτό τον τρόπο να κερδίσει λίγους ακόμη μήνες ζωής στην κυβέρνηση.

Πάντως, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών, κ. Χάρη Καστανίδη, το δημοψήφισμα αναμένεται να γίνει τον ερχόμενο Γενάρη, μένει ανοιχτό όμως εάν θα περάσει πρώτα από τη Βουλή για ψήφιση ή όχι.

-Στην περίπτωση που η δανειακή σύμβαση πάει πρώτα στην Ολομέλεια για ψηφοφορία, τότε θα ακολουθήσει και δεύτερη διαδικασία κατά την οποία οι βουλευτές θα κληθούν να αποφασίσουν εάν επιθυμούν να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα του οποίου το αποτέλεσμα θα είναι δεσμευτικό για την κυβέρνηση. Εφόσον η Ολομέλεια το αποφασίσει, τότε διενεργείται δημοψήφισμα, απαιτείται συμμετοχή πολιτών από 40% και άνω για να είναι δεσμευτικό το αποτέλεσμά του.

-Στην περίπτωση που δεν περάσει από την Ολομέλεια και πάει κατευθείαν στην κρίση του λαού η δανειακή σύμβαση, τότε για να είναι δεσμευτικό το αποτέλεσμα για την κυβέρνηση, απαιτείται συμμετοχή από 50% και άνω.

Βέβαια, για να γίνουν όλα αυτά χρειάζεται η κυβέρνηση να λάβει την ψήφο εμπιστοσύνης της Βουλής. Η συγκεκριμένη διαδικασία θα ξεκινήσει την ερχόμενη Τετάρτη και την Παρασκευή τα μεσάνυχτα αναμένεται να στηθούν οι κάλπες που θα κρίνουν αν η κυβέρνηση έχει την εμπιστοσύνη της Βουλής ή όχι.