ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σε εξέλιξη το κρίσιμο υπουργικό

Σε εξέλιξη το κρίσιμο υπουργικό

Με καθυστέρηση δύο ωρών ξεκίνησε η συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, υπό τον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, κι ενώ προηγήθηκε η συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ.

Ο κ. Παπανδρέου κατά την εισήγησή του επέμεινε στην απόφασή του να προχωρήσει σε δημοψήφισμα, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος ότι η κυβέρνηση θα λάβει τα μεσάνυχτα της Παρασκευής την ψήφο εμπιστοσύνης από την Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα και με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο, Άγγελο Τόλκα.

Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο κ. Τόλκας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε δημοκρατική την ψήφο των πολιτών στο δημοψήφισμα και κατήγγειλε συμφέροντα που τον αντιμάχονται και επιδιώκουν να ρίξουν την κυβέρνηση.

Εν μέσω διχασμού των βουλευτών και μετά την ανεξαρτητοποίηση της Μιλένας Αποστολάκη και της πρότασης για κυβέρνηση εθνικής ενότητας που απηύθυναν η Βάσω Παπανδρέου, η Εύα Καϊλή και η Τόνια Αντωνίου, το Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να αξιοποιήσει την παρουσία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο της G20 στις Κάννες, μετά από πρόσκληση της γαλλικής πλευράς.

Ενδεικτικό των διαθέσεων του Μαξίμου είναι η ανακοίνωση του ταξιδιού του κ. Παπανδρέου στις Κάννες. «Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τη χώρα και τα συμφέροντά της», αναφέρει η ανακοίνωση.

Την ίδια ώρα, με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις των υπουργών, και ιδιαίτερα των Ανδρέα Λοβέρδου, Άννας Διαμαντοπούλου και Γιάννη Ραγκούση, που πριν την έναρξη του υπουργικού συναντήθηκαν για να συζητήσουν τις εξελίξεις, ενώ ο υπουργός Υγείας έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν συναινεί και δεν συμφωνεί με τη διενέργεια δημοψηφίσματος.

Να σημειωθεί ότι το υπουργικό συμβούλιο πραγματοποιείται χωρίς τη συμμετοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου, που παραμένει στο νοσοκομείο από τα ξημερώματα, μετά από πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε.

πηγή: newscode.gr