ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ομόφωνη απόφαση μετά το εφτάωρο υπουργικό συμβούλιο

Ομόφωνη απόφαση μετά το εφτάωρο υπουργικό συμβούλιο

Μπορεί να διαφώνησαν τέσσερις υπουργοί όμως το αποτέλεσμα κατά την «ανάγνωση» από τον Γιώργο Παπανδρέου ήταν ομόφωνο σε ένα υπουργικό συμβούλιο που κράτησε εφτά ώρες και τελείωσε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.


Ο πρωθυπουργός είπε ότι το υπουργικό ομόφωνα στηρίζει την επιλογή του για δημοψήφισμα. Κανείς υπουργός δεν χάλασε την πρότασή του, νωρίτερα, όμως, Κώστας Σκανδαλίδης, Γιάννης Ραγκούσης, Άννα Διαμαντοπούλου και Ανδρέας Λοβέρδος είχαν εκφράσει τη διαφωνία τους.

Ο πρώτος ζήτησε να συνεδριάσει σήμερα κιόλας η ΚΟ ώστε να εκφραστούν ελεύθερα οι βουλευτές, οι Λοβέρδος και Διαμαντοπούλου εξέφρασαν ενστάσεις ως προς το περιεχόμενο, το χρόνο και τη σκοπιμότητα του δημοψηφίσματος ενώ ο Γιάννης Ραγκούσης ήταν ακόμη πιο σκληρός. «Είναι σα να αναγνωρίζουμε ότι δεν έχουμε νομιμοποίηση να κυβερνάμε, αν είναι να χάσουμε το δημοψήφισμα καλύτερα να μας ρίξει η ΚΟ» είπε. «Αν κάποιος υπουργός έχει τέτοιες φοβίες να παραιτηθεί» απάντησε ο Σωκράτης Ξυνίδης. «Σε ακούω» του είπε αυστηρά ο Γιάννης Ραγκούσης.