ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παραιτείται μετά τον ορισμό της μεταβατικής κυβέρνησης

Παραιτείται μετά τον ορισμό της μεταβατικής κυβέρνησης

του Κώστα Χαρδαβέλλα

Το κλίμα εντός του υπουργικού Συμβουλίου στην πρώτη ώρα της συνεδρίασής του και μετά την εισήγηση Παπανδρέου σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newsbomb από πρόσωπα που βγήκαν από το υπουργικό είναι το εξής:

Κανείς υπουργός της κυβέρνησης δεν θα βάλει θέμα αλλαγής της ηγεσίας της , θα υπάρξει όμως διατύπωση γενικής επιθυμίας από το υπουργικό συμβούλιο για τη δημιουργία συναινετικής μεταβατικής κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας.

Παρόμοια λύση θα έχει προταθεί κι από τον ίδιο τον Γ. Παπανδρέου.

Ο Γ. Παπανδρέου θα δεσμευθεί με την παραίτησή του μετά όμως από τις συνομιλίες που θα έχει με τα κόμματα της αντιπολίτευσης και κυρίως με τον πρόεδρο της ΝΔ Α. Σαμαρά για τη σύνθεση της νέας Κυβέρνησης.

Ραντεβού με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας δεν υπάρχει σήμερα και πιθανότατα τις επόμενες ώρες να αρχίσουν οι πρώτες επαφές Παπανδρέου και πολιτικών αρχηγών για τη δημιουργία της νέας κυβέρνησης.

Επικρατέστερο όνομα που γίνεται ευρύτατα αποδεκτό κι από την Τρόικα είναι αυτό του κ.Παπαδήμου δεδομένων των στενών σχέσεων και γνωριμιών που έχει σε ευρωπαϊκό επίπεδο με κυβερνήσεις και οικονομικούς κύκλους λόγω της μέχρι πρότινος θέσης του στην αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας .