ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σαμαράς: Ο Παπανδρέου «κατάλαβε λάθος»

Σαμαράς: Ο Παπανδρέου «κατάλαβε λάθος»

«Ο κ. Παπανδρέου κάνει πως δεν καταλαβαίνει... Ζήτησα την παραίτησή του, όχι να συγκυβερνήσουμε... Λέει ψέματα, εκβιάζει για να κρατηθεί στη θέση του», η δριμεία επίθεση Σαμαρά, στον πρωθυπουργό από το βήμα της Bουλής.

Ο αρχηγός της ΝΔ, που ζήτησε και έλαβε το λόγο νωρίτερα από τους άλλους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε μαζί με το σύνολο της Κ.Ο. του, εξαπέλυσε σφοδρά πυρά προς τον Γιώργο Παπανδρέου λέγοντας πως πολιτική για εκείνον είναι τα παπαγαλάκια και πως κάνει τα πάντα για να μείνει «γαντζωμένος» στην καρέκλα του.

«Κάνει πως δεν καταλαβαίνει τι του είπα, ώστε να πάει η χώρα σε εκλογές σε συνθήκες ομαλότητας. Αν κατάλαβε ότι θέλω να συγκυβερνήσω, κατάλαβε λάθος. Αν κατάλαβε ότι θέλω να μοιραστώ την ευθύνη, κατάλαβε λάθος. Του είπα να παραιτηθεί. Λέει ψέματα», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως το πρόβλημα πια δεν είναι να αποφύγουμε τα χειρότερα αλλά να ανοίξουμε το δρόμο να βγούμε από αυτό το απίστευτο τέλμα...

«Σήμερα το μεσημέρι με δημόσια παρέμβαση μου ζήτησα να αποσυρθεί πρόταση δημοψήφισματος και να επιστρέψει η χώρα στην ομαλότητα. Να φύγει αβεβαιότητα για την 6η δόση και νέα δανειακή σύμβαση... Να γίνουν εκλογές στις επόμενες έξι εβδομάδες. Να φύγει ο φόβος και η αβεβαιότητα για τη νέα δανειακή σύμβαση, για την Ελλάδα στο εσωτερικό, αλλά και στο εξωτερικό», εξήγησε, ζητώντας προσωρινή κυβέρνηση απολύτως περιορισμένων αρμοδιοτήτων

Του τράβηξαν το αυτί

«Του τράβηξαν το αυτί και για αυτό η τούμπα σήμερα. Πήγε να διαλύσει Ελλάδα και Ευρώπη, ευρώ και κόμμα του για να εκβιάσει εμένα...», διερωτήθηκε, σημειώνοντας πως από τις 27 Οκτωβρίου είχε πει ότι εκεί που έφερε τα πράγματα το ΠΑΣΟΚ, το «κούρεμα» ήταν αναπόφευκτο και πως ο Γιώργος Παπανδρέου «προσπαθεί να μας πείσει ότι κόντεψε να διαλύσει το σύμπαν για να εξασφαλίσει τη συμφωνία μου σε κάτι που είχα χαρακτηρίσει αναπόφευκτο».

Απαντώντας μάλιστα σε οξύ τόνο στην Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ που αμφισβήτησε τις έγκαιρες προειδοποιήσεις του, είπε: «Τσακώνεστε τόσο πολύ μεταξύ σας. Δεν παρακολουθείτε τους άλλους».

Να παραιτηθεί ο Παπανδρέου

«Δε δέχθηκα και πολύ περισσότερο δεν ζήτησα συγκυβέρνηση μικρής, μεσαία ή μεγάλης διαρκείας.... Ζητώ να παραιτηθεί από πρωθυπουργός και να διευκολύνει τις εξελίξεις . Δεν παραιτείται και μας ζητά να αναδιαμορφώσουμε καινούρια μέτρα της νέας δανειακής σύμβασης», επανέλαβε, τονίζοντας πως δέχεται τη δέσμευση της Ελλάδος στην εκπλήρωση των στόχων.

Ο Παπανδρέου είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής

«Είπε στους ξένους ότι οι Έλληνες δεν θέλουν το Ευρώ. Ποιος είναι ο πρωθυπουργός της δραχμής;», διερωτήθηκε, λέγοντας πως δεν είναι στραβός ο γιαλός, αλλά πως η κυβέρνηση στραβά αρμενίζει

«Υπέδειξα και διευκολύνω τη λύση και δε ζητώ τίποτα παρά μόνο να δοθεί στον ελληνικό λαό να μιλήσει υπό συνθήκες ομαλότητας. Έκανα ότι έπρεπε να κάνω, ελπίζω όλοι να κάνουν αυτό που πρέπει. Η ΝΔ είναι εγγύηση και για την ασφάλεια και για την ευρωπαϊκή μας θέση, για την παραμονή μας στο ευρώ και για την ελεύθερη έκφραση της θέλησης του ελληνικού λαού

«Προσπάθησα να μην ανεβάσω τους τόνους όσο θα μπορούσα. Αυτή τη στιγμή δεν βλέπω εχθρούς και αντιπάλους. Θέλω τη βοήθεια όλων», κατέληξε ο Αντώνης Σαμαράς.