ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο Μαξίμου ο Κοτζιάς μετά την ακύρωση της επίσκεψης Λαβρόφ

Στο Μαξίμου ο Κοτζιάς μετά την ακύρωση της επίσκεψης Λαβρόφ

Σύσκεψη με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα έχει στο Μέγαρο Μαξίμου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, λίγες ώρες αφότου η Μόσχα ακύρωσε την επίσκεψη του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ στη χώρα μας.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η συνάντηση κάθε άλλο παρά «έκτακτο» χαρακτήρα έχει, καθώς είχε προγραμματιστεί πολύ πριν προκύψουν οι ραγδαίες εξελίξεις στις ελληνορωσικές σχέσεις.

Διπλωματικές πηγές: Καλοδεχούμενος ο Λαβρόφ στην Αθήνα

Νωρίτερα, διπλωματικές πηγές, σε μια πρώτη αντίδραση στην απόφαση της Μόσχας να ακυρώσει την επίσκεψη Λαβρόφ στην Ελλάδα, σημείωναν σκωπτικά στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων: «Το αίτημα της επίσκεψης του κ. Λαβρόφ στη χώρα μας είχε διατυπωθεί από τη ρωσική πλευρά. Σε κάθε περίπτωση ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είναι καλοδεχούμενος στην Αθήνα».

Είχαν προηγηθεί οι δηλώσεις του Ρώσου Πρέσβη στην Αθήνα, Αντρέι Μάσλοβ, ο οποίος, μιλώντας στο Πρακτορείο TASS, γνωστοποίησε την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου ΥΠΕΞ στην Αθήνα.

«Νομίζω ότι στην τωρινή κατάσταση αυτή (σ.σ. η επίσκεψη) χάνει την επικαιρότητά της, τουλάχιστον στις προθεσμίες εκείνες, για τις οποίες μιλούσαμε, δηλαδή για το Σεπτέμβριο», σημείωσε.

Ο κ. Μασλόφ επανέλαβε, τέλος, ότι θα υπάρξουν αντίποινα από το Κρεμλίνο για την απέλαση των δύο Ρώσων διπλωματών.

Όπως υπογράμμισε, θα υπάρξουν, αντίστοιχα, απελάσεις Ελλήνων διπλωματών από τη Ρωσία, ωστόσο δεν είναι ακόμα γνωστό ούτε πόσοι διπλωμάτες θα απελαθούν, αλλά ούτε και η ημερομηνία που θα τους ζητηθεί να εγκαταλείψουν το ρωσικό έδαφος.

Διαβάστε επίσης:

Ραγδαίες εξελίξεις: Ακυρώνεται η επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Αθήνα

Διπλωματικές πηγές: Καλοδεχούμενος ο Λαβρόφ στην Αθήνα