ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Υποχρέωσή μας η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας»

«Υποχρέωσή μας η κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας»

Να επιδείξει εποικοδομητικό πνεύμα και να συναινέσει στον ορισμό κυβέρνησης Εθνικής Συνεργασίας, καλεί τη Νέα Δημοκρατία με δήλωσή του, ο Υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει στη δήλωσή του ο Ηλίας Μόσιαλος:

«Ο πρωθυπουργός έχει τοποθετηθεί δημόσια και επανειλημμένα για την ανάγκη δημιουργίας κυβέρνησης ευρύτερης δυνατής συνεργασίας με μοναδικό γνώμονα την εξυπηρέτηση του εθνικού συμφέροντος και δη την άμεση εφαρμογή των αποφάσεων της 26ης Οκτωβρίου.

Αυτό έπραξε και χθες στη Βουλή. Εξήγησε αναλυτικά γιατί οι εκλογές θα ήταν αυτή τη στιγμή καταστροφικές για τη χώρα.

Πρότεινε τα κόμματα να συμφωνήσουν από κοινού τους ειδικότερους στόχους, το απαραίτητο χρονοδιάγραμμα και τη σύνθεση της κυβέρνησης αυτής.

Δήλωσε επίσης, ότι θα κάνει ότι είναι δυνατόν για να στηρίξει αυτή την προσπάθεια. Ο πρωθυπουργός δεν έθεσε ως όρο να ηγηθεί αυτός την κυβέρνηση εθνικής στήριξης. Αντιθέτως αναφέρθηκε στην από κοινού αναζήτηση και του επικεφαλή της. Υπογράμμισε με κάθε τρόπο ότι το τελευταίο που τον ενδιαφέρει είναι η καρέκλα.

Σε αυτή την κατεύθυνση επιμένουμε για το καλό της χώρας και του Ελληνικού λαού. Καλούμε όλα τα κόμματα και ιδιαίτερα την Αξιωματική Αντιπολίτευση να επιδείξουν εποικοδομητικό πνεύμα. Το ερώτημα είναι αν ο κ. Σαμαράς έχει ως στόχο να στηρίξει αυτή την προσπάθεια ή απλώς αναζητά προσχήματα.

Στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κ. Παπούλια, ο πρωθυπουργός ζήτησε τη συνδρομή του προέδρου σε αυτή την εθνική προσπάθεια και συμφωνήθηκε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας να καλέσει άμεσα τους πολιτικούς αρχηγούς για να διερευνήσει τη δυνατότητα συνεργασίας των πολιτικών δυνάμεων».