ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «θρίλερ» της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας

Το «θρίλερ» της κυβέρνησης  Εθνικής Ενότητας

Σε κυβέρνηση συνεργασίας συμφώνησαν στη συνάντησή τους που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 21:30 το βράδυ και είχε διάρκεια περίπου μιας ώρας, οι κ.κ. Παπούλιας - Παπανδρέου και Σαμαράς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας που εκδόθηκε περίπου μία ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης, οι κ.κ. Παπανδρέου και Σαμαράς συμφώνησαν κατ'αρχήν σε κυβέρνηση συνεργασίας Θα υπάρξει νέα συνάντηση των δύο πλευρών, ενώ ο κ.Παπανδρέου δεσμεύθηκε ότι δεν θα ηγείται της νέας κυβέρνησης.

Τη Δευτέρα θα συγκληθεί το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, προκειμένου να καθοριστούν ο νέος πρωθυπουργός και η κυβέρνηση.

Η ιστορική συνάντηση

Όλα ξεκίνησαν από το υπουργικό συμβούλιο όταν δηλαδή ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε στα μέλη, πως ζήτησε από τον πρόεδρο να καλέσει τόσο αυτόν, όσο και τον Αντώνη Σαμαρά για να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις.

Η αξιωματική αντιπολίτευση θεώρησε την συνάντηση διαρροές, τις οποίες όπως ανέφεραν κύκλοι από την Συγγρού δεν σχολίαζαν. Αργότερα όμως ήρθε η πρόσκληση από την Προεδρία της Δημοκρατίας την οποία ανέμενε ο Α. Σαμαράς για να πει το «ναι».

Ο Γιώργος Παπανδρέου κατά την είσοδό του στο Προεδρικό Μέγαρο κρατούσε ένα πράσινο φάκελο, ο οποίος πιθανότατα περιέχει τις επτά ενέργειες ώστε η χώρα να λάβει το νέο πακέτο στήριξης με την συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου και τις οποίες ανακοίνωσε στου Υπουργικό.

Εν τω μεταξύ έντονη είναι η φημολογία ότι ο τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος επιστρέφει από την Φραγκφούρτη στην Αθήνα, καθώς το όνομα του ακούγεται για μεταβατικού πρωθυπουργού, ενώ «παίζει» και το όνομα του Πέτρου Μολυβιάτη.