ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Θολό» το τοπίο για Παπαδήμο – Δήμα

«Θολό» το τοπίο για Παπαδήμο – Δήμα

Ένα από τα σενάρια που «παίζουν» έντονα από το πρωί είναι ότι ο τραπεζίτης Λουκάς Παπαδήμος είναι ο επικρατέστερος για μεταβατικός πρωθυπουργός και ότι θα πλαισιωθεί από δύο αντιπροέδρους, τον κ. Βενιζέλο από το ΠΑΣΟΚ και τον κ. Δήμα από την ΝΔ.

Από το στρατόπεδο της ΝΔ οι πληροφορίες πέφτουν με το σταγονόμετρο. Είναι ενδεικτικό ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς είναι για ώρες μέσα στο γραφείο του, μόνος του για το μεγαλύτερο διάστημα και έχει όλη την ευθύνη του συντονισμού του εγχειρήματος. Επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό στις 14:30, αλλά κανείς δεν μπορεί να ξέρει πόσες ήταν οι συνολικές επαφές.

Μια αίσθηση μερίδας στελεχών της ΝΔ είναι ότι απομακρύνεται το σενάριο για Παπαδήμο και Δήμα και επικαλούνται και τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της ΝΔ, ο οποίος δήλωσε νωρίτερα πως δεν του έχει γίνει συγκεκριμένη πρόταση.

Άλλα στελέχη της ΝΔ δηλώνουν πλήρη άγνοια και περιμένουν τις εξελίξεις.

Σε αυτό που συμφωνούν είναι ότι επιδίωξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μην συμμετέχουν δικά της πολιτικά στελέχη στη νέα μεταβατική κυβέρνηση όπως υποστηρίζουν και όχι κυβέρνηση συνεργασίας και παραπέμπουν σε προηγούμενη δήλωση Σαμαρά.

Αυτό που ενδιαφέρει την ΝΔ είναι κυρίως οι στόχοι και το πλαίσιο της νέας κυβέρνησης αλλά και το κοινό πρόσωπο για την θέση του πρωθυπουργού.

Πάντως, επισήμως η ΝΔ τηρεί σιγή ασυρμάτου και δεν πρόκειται να ανοίξει τα χαρτιά της παρά μόνο μετά το πέρας των διαπραγματεύσεων.