ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλήθειες και ψέματα για την «υπόθεση Παπαδήμου»

Αλήθειες και ψέματα για την «υπόθεση Παπαδήμου»

Καμία προϋπόθεση και κανέναν όρο δεν έχει θέσει η πλευρά Παπαδήμου προς τους πολιτικούς αρχηγούς, προκειμένου να αναλάβει την πρωθυπουργία της χώρας. Αυτό διαρρέεται από πηγές που είναι σε θέση να γνωρίζουν τι πραγματικά διεμήφθη σχετικά με τον πρώην αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) και διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας (ΤτΕ) κ. Λουκά Παπαδήμο, από νωρίς σήμερα το πρωί.

Αντιθέτως, επιβεβαιώνεται ότι είχε τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον πρωθυπουργό κ. Γιώργο Παπανδρέου, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν όλα τα ενδεχόμενα, ενόψει της σημερινής κρίσιμης συνάντησης των πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Ξεκαθαρίζεται επίσης ότι μέχρι και χθες το βράδυ, πράγματι, ο κ. Παπαδήμος δεν είχε καμιάς μορφής επικοινωνία με το Μέγαρο Μαξίμου ή με τη Λεωφόρο Συγγρού, ανεξαρτήτως του τι υποστηρίζονταν δεξιά και αριστερά.

Η μόνη «επίσημη» επικοινωνία που είχε ήταν μια τηλεφωνική με τη διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του πρωθυπουργού, κ. Ρεγγίνα Βάρτζελη, αλλά πέραν τούτου, ουδέν.

Όλα αυτά, τα …θαυμαστά, ωστόσο, ίσχυαν μέχρι και χθες το απόγευμα. Λίγες ώρες μετά, ξεκίνησαν οι τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον κ. Παπανδρέου, οι οποίες, κατά πάσα πιθανότητα, θα καταλήξουν στην ανακοίνωση του σήμερα, ως εντολοδόχου πρωθυπουργού.

Επαναλαμβάνεται ότι από την πλευρά Παπαδήμου δεν ετέθησαν οι περίφημοι τρεις όροι, που κυκλοφορούν στην αγορά, την τελευταία ώρα, αν και στη συζήτηση που έγινε, ενδεχομένως να έγινε αναφορά σε αυτά τα ζητήματα.

Επειδή, όμως, οι διαφορές είναι πλέον λεπτές, οι παρεξηγήσεις είναι πολύ εύκολες. Σύντομα, πάντως, σε πολύ λίγες ώρες από τώρα, όλα θα ξεκαθαρίσουν και επισήμως…