ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με το βλέμμα στην «επόμενη μέρα» το ΠΑΣΟΚ

Με το βλέμμα στην «επόμενη μέρα» το ΠΑΣΟΚ

Ανοιχτή είναι πλέον η συζήτηση για την «επόμενη μέρα» στο ΠΑΣΟΚ, κι ενώ οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι τα ποσοστά του κόμματος καταρρεύουν.

Στους κόλπους της κυβερνώσας παράταξης επικρατεί προβληματισμός, καθώς δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό της Real News δείχνει ότι η ΝΔ προηγείται κατά 9,9 μονάδες του ΠΑΣΟΚ, με τα δύο κόμματα να λαμβάνουν 21,8% και 11,9% αντιστοίχως.

Την ίδια ώρα, στελέχη του ΠΑΣΟΚ θέτουν ζήτημα ηγεσίας , δύο ημέρες μετά τη λήξη της θητείας του Γιώργου Παπανδρέου στην ηγεσία του κόμματος.

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στη ΝΕΤ άφησε ανοιχτό το ζήτημα έναρξης των διαδικασιών στα όργανα του κόμματος, υποστηρίζοντας ότι οι εξελίξεις «πρέπει υποχρεωτικά να τρέξουν».

«Ο κ. Παπανδρέου προφανώς πρέπει να κάνει ο ίδιος τον απολογισμό του και να εκθέσει αυτόν τον απολογισμό και δημόσια. Αυτή είναι η υποχρέωση του δημοσίου προσώπου. Και μάλιστα ενός ηγέτη. Από εκεί και πέρα, τα υπόλοιπα θα τα κουβεντιάσουμε και θα τα συζητήσουμε και θα τα αναδείξουμε μέσα από τα συντεταγμένα όργανα και μέσα από τις συντεταγμένες διαδικασίες. Εννοώ τις εξελίξεις που πρέπει υποχρεωτικά να τρέξουν στο ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Από την πλευρά του, ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου δήλωσε ενοχλημένος από κινήσεις συναδέλφων του, που προτρέχουν να θέσουν ζήτημα ηγεσίας.

«Θα ασχοληθούμε και με την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ, θα το κοιτάξουμε, το σπίτι μας είναι το ΠΑΣΟΚ. Κάποιοι βιάζονται. Ενοχλούμαι με ορισμένους συναδέλφους μου», δήλωσε στο Mega, συμπληρώνοντας ότι οι περιστάσεις αυτή τη στιγμή δεν επιτρέπουν το άνοιγμα εσωκομματικών μετώπων στο κόμμα, το οποίο διατηρείται στον κορμό της κυβέρνησης.

Την προηγούμενη εβδομάδα, ο Δημήτρης Λιντζέρης έθεσε ανοιχτά θέμα ηγεσίας και ζήτησε από τον Γιώργο Παπανδρέου να δρομολογήσει τις διαδικασίες που χρειάζονται στο κόμμα.

Άμεση σύγκληση συνεδρίου και εκλογή όλων των οργάνων του κινήματος ζήτησε με σημερινή παρέμβασή του ο επικεφαλής της «Αριστερής Πρωτοβουλίας» και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παναγιωτακόπουλος.