ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο Παπανδρέου

Κάνει ότι δεν καταλαβαίνει ο Παπανδρέου

Μήνυμα προς το εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ στέλνει ο Γιώργος Παπανδρέου, που παρά την παραίτησή του από τη θέση του πρωθυπουργού, δεν φαίνεται ότι έχει την πρόθεση να αποτραβηχτεί από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Παρά τον προβληματισμό που επικρατεί στο εσωτερικό του κόμματος και τα ιστορικά χαμηλά που λαμβάνει το ΠΑΣΟΚ στις δημοσκοπήσεις, ο κ. Παπανδρέου αναμένεται ότι θα κλιμακώσει τις παρεμβάσεις του, δηλώνοντας το «παρών» στις εξελίξεις και μαρτυρώντας ότι ο ίδιος, το επόμενο διάστημα, θα επιχειρήσει με «νύχια και με δόντια» να διατηρηθεί στην εξουσία, προχωρώντας σε κινήσεις ανάλογες με αυτές που έκανε όταν αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από το Μέγαρο Μαξίμου.

Στα πλαίσια αυτά, εντάσσεται η σύσκεψη «άτυπου υπουργικού» που συγκάλεσε ο τέως πρωθυπουργός για τις 5.30 το απόγευμα, στη Βουλή. Στη σύσκεψη θα μετάσχουν όλα τα στελέχη της κυβέρνησης που προέρχονται στο ΠΑΣΟΚ, με αντικείμενο τη στάση του κόμματος κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου.

Παράλληλα, ο κ. Παπανδρέου συνομίλησε τηλεφωνικά με τον πρόεδρο της Κύπρου, Δημήτρη Χριστόφια, τον τούρκο πρωθυπουργό Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου αλλά και τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Κατά τις επαφές του, ο κ. Παπανδρέου ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις εξελίξεις στην Ελλάδα, ενώ διαβεβαίωσε Ερντογάν και Νετανιάχου ότι η εξωτερική πολιτική της χώρας δεν θα αλλάξει.