ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ν. Αλευράς: Όχι σε κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης

Ν. Αλευράς: Όχι σε κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης

Την αντίθεσή του με το να καταστεί η κυβέρνηση Παπαδήμου περιορισμένης ευθύνης εξέφρασε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Νάσος Αλευράς, από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής.

«Ο ομιλών είναι υπέρ κυβέρνησης πλήρους, κατά το Σύνταγμα, ευθύνης και όχι περιορισμένης» δήλωσε ο κ. Αλευράς, καταλογίζοντας λάθος κίνηση τόσο στη ΝΔ, που προσπαθεί να «προδιαγράψει μια κυβέρνηση περιορισμένης ευθύνης και χρονικού ορίζοντα» όσο και σε ΠΑΣΟΚ και ΛΑΟΣ, «που δέχθηκαν περιγραφή του Συντάγματος», που δεν αναγνωρίζει κυβέρνηση περιορισμένου χρονικού ορίζοντα.

Επίσης, ο κ. Αλευράς άφησε αιχμές για τη ΝΔ, κάνοντας λόγο για «αγωνία μήπως η κυβέρνηση Παπαδήμου πετύχει. «Δεν αντιλαμβάνομαι για ποιο λόγο η πολιτική σας εξαντλείται σε τέτοιες αγωνίες», συμπλήρωσε.

Μάλιστα, ο κ. Αλευράς κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να εξηγήσει στο λαό το περιεχόμενο του πολιτικού του προγράμματος, που δεν μπορεί να είναι η «επαναδιαπραγμάτευση», αλλά το «πόσα χρήματα θα φέρει, ποιο θα είναι το έλλειμμα του 2012, ποια θα είναι η οικονομική της συνταγή, εάν η επαναδιαπραγμάτευση που επαγγέλλεται απορριφθεί».