ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στις διεθνούς φήμης προσωπικότητες Ελληνίδα βουλευτής

Στις διεθνούς φήμης προσωπικότητες Ελληνίδα βουλευτής

Στις 40 προσωπικότητες που επελέγησαν να συμβάλουν στην ανανέωση της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την κρίση επελέγη η Βουλευτής Επικρατείας, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου


Στην επέτειο της Πτώσης του Βερολίνου, κι ενώ η Ευρώπη διέρχεται μια από τις σοβαρότερες περιόδους κρίσης, η Βουλευτής Επικρατείας, κα. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου, επελέγη για να συμμετέχει στην ομάδα «40 under 40», δηλαδή στη νέα γενιά πρωτοπόρων πολιτικών, επιστημόνων, επιχειρηματιών, καλλιτεχνών και ενεργών μελών της κοινωνίας των πολιτών που καλούνται να συμβάλουν στην «αναζωογόννηση» της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Στόχος της ομάδας δράσης «EuropaNova» στο Παρίσι και της δεξαμενής σκέψης «Friends of Europe» στις Βρυξέλλες, είναι μέσω της ομάδας «40 under 40» να συγκεντρωθούν ηγετικές προσωπικοτήτες, κάτω των 40 ετών από όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε και να συμβουλεύσουν την ευρωπαϊκή ηγεσία για τον προσανατολισμό της Ευρώπης και την αντιμετώπιση της σημερινής πολυεπίπεδης κρίσης.

Η εναρκτήρια συνεδρίαση έχει προγραμματιστεί για τις 8-10 Δεκεμβρίου 2011 στο Παρίσι. Οι «40 under 40» θα έχουν την ευκαιρία να διερευνήσουν το μεγάλο διακύβευμα των επόμενων ετών: αν η οικονομική κρίση συνιστά ευκαιρία για να επαναπροσδιορίσουμε τους κινητήριους μοχλούς της Ευρωπαϊκής ενοποίησης, έτσι ώστε να επιτύχουμε νέα περίοδο ευημερίας με συνεκτική ευρωπαϊκή ενεργειακή πολιτική, περιβαλλοντική αειφορία και κοινωνική δικαιοσύνη.

Η επιλογή και οι συνεδριάσεις των «40 under 40» υποστηρίζονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ιδιωτικούς φορείς, υπό την εποπτεία της πρώην Προέδρου της Λετονίας, Vaira Vaike Freiberga και του Ευρωβουλευτή Daniel Cohn Bendit. Η πρώτη επιλογή Ευρωπαίων Νέων Ηγετών έγινε με αυστηρά κριτήρια από επιτροπή, της οποία προΐσταται ο ιδρυτής του γαλλο-γερμανικού τηλεοπτικού καναλιού ARTE, Jerome Clement, καθώς και προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη, όπως ο Πρόεδρος του μεγαλύτερου γαλλικού καναλιού France Televisions, Remy Pfimlin, η Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Isabel Durant και η ειδικός σε ευρωπαϊκά θέματα, πρώην Υπουργός Εργασίας της Πορτογαλίας, Maria Joao Rodrigues.

Στην ομάδα των «40 under 40» επελέγησαν συνολικά 15 πολιτικοί. Συμμετέχουν επίσης, ακαδημαϊκοί, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, και αθλητές από όλη την Ε.Ε. Ανάμεσά τους συγκαταλέγονται ο Γάλλος ακτιβιστής Julien Bayou, o ιδρυτής της πρώτης ευρωπαϊκής αεροπορικής εταιρίας χαμηλού κόστους Sky Europe, Christian Mandl, η εκδότρια του πρώτου γυναικείου μουσουλμανικού περιοδικού Sarah Joseph, ο πρώην δήμαρχος της Φλωρεντίας Matteo Renzi και η Maud Fontenoy, η πρώτη γυναίκα που διέσχισε κωπηλατώντας τον Βόρειο Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό.