ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος «Εχουμε μια ύστατη ευκαιρία»

Βενιζέλος «Εχουμε μια ύστατη ευκαιρία»

Ως «ύστατη ευκαιρία» για την παραμονή της χώρας στο ευρώ χαρακτήρισε την κυβέρνηση συνεργασίας ο κ. Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζοντας όμως ότι υπάρχει ανάγκη «να κινηθούμε με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα».

Αναλυτικά ο υπουργός Οικονομικών στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης είπε ότι «το μέγεθος της εθνικής κρίσης και ο όγκος της ευθύνης μας έκανε όλους πιο υπευθύνους, πιο μετριοπαθείς και πιο προσεκτικούς.

Ο άμεσος κίνδυνος κατάρρευσης της χώρας δημιούργησε κλίμα εθνικής και κοινωνικής συναίνεσης. Η συγκρότηση της κυβέρνησης προκάλεσε αισθήματα ανακούφισης γέννησε προσδοκίες κι διαμορφώνει προϋποθέσεις για αποκατάσταση της αξιοπιστίας της χώρας». Τόνισε πως «Δημιουργείται μια ύστατη ευκαιρία που πρέπει να αξιοποιήσουμε στον μέγιστο βαθμό, έχει συγκεκριμένη εντολή και περιορισμένη θητεία αλλά ιστορικές δυνατότητες» και συμπλήρωσε πως « Πρέπει να κινηθούμε με την μέγιστη δυνατή ταχύτητα και να είμαστε στοχευμένοι για να αποκομίσουμε τα εθνικά και κοινωνικά οφέλη που προκύπτουν από τις αποφάσεις της 26ης Οκτωβρίο, δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κομματικές συμβατικές αντιπαραθέσεις».

Νωρίτερα, ο έτερος αντιπρόεδρος Θεόδωρος Πάγκαλος είπε πως «Ενώ υπήρχαν τα μηνύματα έγκαιρα εμείς ακολουθήσαμε την οδό της ασωτίας, όταν μπήκαμε στο ευρώ είχαμε την δυνατότητα του εύκολου δανεισμού και στρέψαμε αυτόν τον δανεισμό στην αύξηση της κατανάλωσης. Υπονομεύαμε την οικονομίας μας έτσι» και σημείωσε πως « Θέλω να συμβάλω στην αυτογνωσία αλλά θα διασώσουμε το πολιτικό σύστημα από την συνενοχή μόνο με την συνευθύνη»