ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Παπαρήγα: Ο εκβιαστής δεν υποχωρεί με τίποτα

Αλ. Παπαρήγα: Ο εκβιαστής δεν υποχωρεί με τίποτα

Σε εξέγερση κάλεσε τους Έλληνες πολίτες η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, από το βήμα της Ολομέλειας, κατά τη συζήτηση για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης Παπαδήμου.

«Κόκκινη γραμμή» για εμάς είναι να μην υποκύψει ο Ελληνικός λαός στο όργιο των εκβιασμών, τόνισε η κ. Παπαρήγα, προειδοποιώντας ότι ο εκβιαστής ποτέ δεν υποχωρεί από τις απαιτήσεις του.

«Ο Ελληνικός λαός θα πρέπει να εξεγερθεί στον εκβιασμό που δεν είναι ταμειακός, για την έκτη δόση», δήλωσε η κ. Παπαρήγα, που διαπίστωσε ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου έγινε στα γρήγορα και με απροετοίμαστο το πολιτικό δυναμικό, ακόμη και στην επιλογή του πρωθυπουργού.

Επίσης, η κ. Παπαρήγα εξαπέλυσε δριμεία επίθεση για τη συμμετοχή του ΛΑΟΣ στο νέο κυβερνητικό σχήμα, σημειώνοντας ότι το κόμμα αυτό δεν είναι «ένα Ακροδεξιό κόμμα. Είναι το κόμμα που κάνει και θα κάνει όλη τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των δύο κομμάτων», δηλαδή την προβοκάτσια, τον αντικομμουνισμό και το χτύπημα των μεταναστών. «Κι ο Μεταξάς κοινοβουλευτικά ξεκίνησε», δήλωσε με νόημα η κ. Παπαρήγα, προσθέτοντας: «Αναλαμβάνετε σοβαρή ευθύνη».

Σύμφωνα με τη ΓΓ του ΚΚΕ, η συγκυβέρνηση προέκυψε μετά από το αίτημα της κυρίαρχης τάξης, που φοβάται την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, ένα σενάριο το οποίο χαρακτήρισε «πολύ πιθανό».

«Εάν διώξουν την Ελλάδα από το ευρώ, από μόνο του, εμείς δεν θα το χειροκροτήσουμε. Γιατί είτε εντός, είτε εκτός ευρώ, τα προβλήματα υπάρχουν. Ωστόσο, η έξοδος από το ευρώ δημιουργεί τις προϋποθέσεις στο λαϊκό κίνημα να αντεπιτεθεί», ανέφερε.

Επίσης, η κ. Παπαρήγα ζήτησε την απόσυρση του τέλους των ακινήτων, αναφέροντας ότι σε λίγο θα βάλουν χαράτσι και στο νερό.