ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το «μπαλάκι» στον Παπανδρέου πετάει ο Σκανδαλίδης

Το «μπαλάκι» στον Παπανδρέου πετάει ο Σκανδαλίδης

Ειδική αναφορά στο μέλλον της παράταξής του έκανε κατά την ομιλία του στη Βουλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, σημειώνοντας ότι ο Γιώργος Παπανδρέου πρέπει να εμφανίσει τάχιστα τις πρωτοβουλίες για την ανάταξη του πολιτικού χώρου στον οποίο ανήκει.

«Είναι ευκαιρία να δούμε την ανασύνταξη του πολιτικού συστήματος και των θεσμών της δημοκρατίας. Να ανακτήσουν τα πολιτικά κόμματα το νήμα που τα νομιμοποιεί στην κοινωνία, πριν καταπλακωθούν πάνω στα ερείπια της μεταπολίτευσης", σημείωσε και πρόσθεσε ότι «η παράταξή μας πρόσφερε πολλά, αλλά πρέπει να προσθέσει και κάτι στον εαυτό της».

«Απαιτείται νέα εθνική στρατηγική που θα προσβλέπει την όποια λύση εντός της ευρωζώνης και θα διαμορφώνει συμμαχίες με όλες τις δυνάμεις που θέλουν την Ευρώπη ενωμένη», διεμήνυσε από το βήμα της Βουλής ο κ. Κ. Σκανδαλίδης, αναφερόμενος στις πολιτικές εξελίξεις και τη μεταβατική κυβέρνηση.

«Πρέπει να στηριχθεί η προσπάθεια για την έξοδο της χώρας από της κρίσης, ως συλλογική προσπάθεια σε αυτό το λίγο χρονικό διάστημα που αυτή η κυβέρνηση θα κυβερνήσει τη χώρα», δήλωσε ο υπουργός και υπογράμμισε ότι «δεν μπορούμε να υποταχθούμε στη λογική μιας κυβέρνησης περιορισμένης ευθύνης».

Ο κ. Σκανδαλίδης ζήτησε συνεκτική πολιτική για θέματα που μέχρι σήμερα προκαλούσαν αντιδικίες, συχνά μάλιστα δημαγωγικές, ανάμεσα στις πολιτικές δυνάμεις. «Δεν μπορώ να δεχθώ ότι η χώρα κινδυνεύει να βουλιάξει επειδή οι πολιτικές δυνάμεις δεν μπόρεσαν να βρουν κοινή γλώσσα», είπε χαρακτηριστικά.