ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νέα «πυρά» Κοτζιά κατά Καμμένου: Καμία ανοχή σε όποιον λέει ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση

Νέα «πυρά» Κοτζιά κατά Καμμένου: Καμία ανοχή σε όποιον λέει ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση

Για τις κατηγορίες περί χρηματισμού από τον Τζορτζ Σόρος αλλά και για την κόντρα του με τον Πάνο Καμμένο, μίλησε ο Νίκος Κοτζιάς, αποκαλύπτοντας ότι είχε υποβάλει παραίτηση και σχεδόν ένα μήνα πριν από αυτήν που έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Open TV», ο τέως υπουργός Εξωτερικών σχολίασε την κόντρα του με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, κάνοντας λόγο για πολιτική αντιπαράθεση που επιχειρείται να παρουσιαστεί ως προσωπική.

Σχολιάζοντας τα όσα έχουν ειπωθεί για τις χρηματοδοτήσεις εταιρίας του Τζόρτζ Σόρος, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε «καθαρός», τονίζοντας ότι προέρχεται από πλούσια οικογένεια.

«Εγώ είμαι καθαρός άνθρωπος, δεν έχω τίποτα να φοβηθώ και πάω πρώτος στις δικαστικές αρχές» ανέφερε ο κ. Κοτζιάς και επεσήμανε πως «εγώ δεν κάνω διαρροές» και «δεν υπάρχουν κύκλοι Κοτζιά». «Εγώ προέρχομαι από πλούσια οικογένεια, δεν χρηματίζομαι» είπε, μεταξύ άλλων, ο πρώην υπουργός Εξωτερικών.

Αναφερόμενος στη μήνυση κατά παντός υπευθύνου για συκοφαντική δυσφήμηση και διασπορά ψευδών ειδήσεων που κατέθεσε τη Δευτέρα, ο κ. Κοτζιάς δήλωσε πως αποσκοπεί στο «να πάρουν κάποιοι το μήνυμα ότι δεν έχω κάτι να φοβηθώ και ότι πάω εγώ πρώτος τις δικαστικές αρχές».

Για την επιστολή παραίτησής του προς τον Αλέξη Τσίπρα τόνισε ότι πρόκειται για μια επιστολή με απόψεις, αναλύσεις και συστάσεις προς τον πρωθυπουργό. Δήλωσε πως αν ήθελε θα την είχε δώσει ο ίδιος στην δημοσιότητα. «Καμία διαρροή δεν έχει πέσει μέσα» είπε, ενώ άφησε αιχμές σχετικά με τις σχέσεις της κυβέρνησης με τον Πάνο Καμμένο. «Για μένα δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε κάποιον που λέει ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση όταν θα έρθει η Συμφωνία», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών είχε υποβάλλει την παραίτησή του και πριν την κοινοβουλευτική διαδικασία της ΠΓΔΜ για συνταγματική αναθεώρηση, τονίζοντας ότι δεν επέμεινε καθώς περίμενε ότι η πρόταση Ζάεφ θα περνούσε από τα Σκόπια.

Πηγή Cnn.gr