ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποτυχία στην οικονομική πολιτική «βλέπει» η ΝΔ

Αποτυχία στην οικονομική πολιτική «βλέπει» η ΝΔ

Για αποτυχία στην ακολουθούμενη οικονομική πολιτική κάνουν λόγο οι Αναπληρωτές Υπεύθυνοι του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χρήστος Σταϊκούρας και Βουλευτής Κυκλάδων κ. Ιωάννης Βρούτσης, σχετικά με την πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού.

«Η πορεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού το δεκάμηνο του 2011 επιβεβαιώνει την αποτυχία της ακολουθούμενης οικονομικής πολιτικής.

Οι αποκλίσεις από τους στόχους διατηρούνται, παρά τις έκτακτες εισφορές και τις μειώσεις μισθών και συντάξεων που έχουν επιβληθεί τους 2 τελευταίους μήνες.

Αποκλίσεις που καθιστούν αδύνατη την επίτευξη του στόχου του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος για μείωση του ελλείμματος στο 7,3% το 2011, πολύ δύσκολη αυτή του Προσχεδίου του Προϋπολογισμού για μείωση στο 8,5%, και εξαιρετικά επισφαλή ακόμη και την τελευταία, πρόσφατη, πρόβλεψη της Τρόικας για μείωση στο 8,9%.

Εκτός και αν χρησιμοποιηθεί, για ακόμη μία φορά, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων για να καλύψει μέρος των αποκλίσεων. Επιτείνοντας την ήδη βαθιά και παρατεταμένη ύφεση.