ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βενιζέλος: Βέβαιος για δεσμεύσεις κομμάτων για 6η δόση

Βενιζέλος: Βέβαιος για δεσμεύσεις κομμάτων για 6η δόση

Ο υπουργός Οικονομικών και Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε σήμερα από το βήμα της Βουλής ότι τα κόμματα θα προχωρήσουν άμεσα, εντός της ημέρας ει δυνατόν, σε όλες τις απαιτούμενες ενέργειες για την εκταμίευση της 6ης δόσης για την Ελλάδα.

"Είμαι βέβαιος ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας και όλες οι πολιτικές ηγεσίες της χώρας έχουν συναίσθηση ευθύνης και θα κάνουν αμέσως, είμαι βέβαιος εντός της ημέρας όλα όσα πρέπει να γίνουν προκειμένου να ξεμπλοκαριστεί η διαδικασία και το Eurogroup στη συνεδρίασή του της 29ης Νοεμβρίου να οριστικοποιήσει την εκταμίευση της 6ης δόσης", δήλωσε ο Βενιζέλος, μιλώντας σε επιτροπή της Βουλής για τον προϋπολογισμό του 2012.

Πάντως πηγές από τη Νέα Δημοκρατία δήλωσαν στο Reuters ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στάσης του κόμματος όσον αφορά τις έγγραφες δεσμεύσεις που ζητάει η ΕΕ για να καταβληθεί η δόση των 8 δις ευρώ.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι τον Ιούνιο, η Ελλάδα θα πρέπει να εξειδικεύσει νέα μέτρα λιτότητας για την περίοδο 2013-2014.

Ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι οι διαπραγματεύσεις για το σχέδιο "κουρέματος" του χρέους θα ξεκινήσεις αμέσως μετά την έγκριση του προϋπολογισμού του 2012.