ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Άγρια κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για την υπόθεση Novartis

Βουλή: Άγρια κόντρα κυβέρνησης - αντιπολίτευσης για την υπόθεση Novartis

Στη Βουλή συνεχίστηκε η «άγρια»κόντρα κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για την υπόθεση Novartis μετά την «μετατροπή» του μέχρι πρόσφατα προστατευόμενου μάρτυρα, Νίκου Μανιαδάκη, σε κατηγορούμενο και τις καταγγελίες στις οποίες ο ίδιος προέβη.

Εκ μέρους της ΝΔ τόσο ο Μάκης Βορίδης όσο και ο εισηγητής του κόμματος στη συνταγματική αναθεώρηση Κώστας Τασούλας μίλησαν για κυβερνητικές παρεμβάσεις στο έργο της Δικαιοσύνης. Ο κ. Τασούλας έκανε λόγο για περιφρόνηση υπουργών απέναντι στη Δικαιοσύνη, ενώ ο κ. Βορίδης στράφηκε κατά του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και διερωτήθηκε εάν οι χειρισμοί στην υπόθεση συνιστούν νομικό σφάλμα ή πολιτική καθοδήγηση.

Για επιθέσεις κατά απόντων υπουργών κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρόεδρος της επιτροπής και πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος με τον Μάκη Βορίδη να επιμένει, υποστηρίζοντας ότι σε πολιτικά φορτισμένες υποθέσεις δεν μπορεί να υπάρχει τέτοια απροκάλυπτη παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης.

«Και τώρα μου ζητάτε να μην σχολιάσω ότι ο προστατευμένος μάρτυρας, την κατάθεση του οποίου η ΝΔ έχει προσβάλει ως χαλκευμένη και ψευδή έρχεται και λέει ότι την έκανε μετά από εκβιασμό;» αναρωτήθηκε και πρόσθεσε ότι «ήταν κατηγορούμενος, προτού καταστεί προστατευόμενος μάρτυρας».

Απαντώντας ο Νίκος Παρασκευόπουλος ανέφερε πως είναι βαρύ ατόπημα να αναφέρεται βουλευτής σε δικογραφία που βλέπει υπό όρους εχεμύθειας και να προβαίνει σε σοβαρή κριτική κατά δικαστών που χειρίζονται σοβαρές υποθέσεις.

Διαβάστε επίσης:

Έρχεται ακόμα πιο επικίνδυνο κύμα κακοκαιρίας την Τετάρτη - Ποιες περιοχές θα βρεθούν στο «μάτι»

Κλειστά σχολεία Τετάρτη (09/01): Λίστα με τις σχολικές μονάδες που δεν θα ανοίξουν λόγω καιρού

Επίδομα ενοικίου: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις - Δες εάν είσαι δικαιούχος