ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Για την κατάσταση στην Ευρωζώνη συζήτησαν Παπανδρέου - Ρομπάι

Για την κατάσταση στην Ευρωζώνη συζήτησαν Παπανδρέου - Ρομπάι

Συνάντηση πραγματοποίησε σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου με τον επικεφαλής της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρομπάι στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι κ .κ. Παπανδρέου και Ρομπάι φέρεται να συζήτησαν για την κατάσταση που επικρατεί στην Ευρωζώνη και επίσης για την εφαρμογή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου για την Ελλάδα.

Ακόμη στην συνάντηση αναφέρθηκαν στην θέσπιση νέων εργαλείων όπως το ευρωομόλογο, στην σκιά της σημερινής συνάντησης Μέρκελ και Σαρκοζί με τον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Μόντι, στην οποία η Καγκελάριος είπε εκ νέου όχι σε μια τέτοια προοπτική.

Επίσης ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ φέρεται να τόνισε την ανάγκη να στηριχθεί η νέα κυβέρνηση στο πολύ δύσκολο έργο που έχει αναλάβει τόσο από την Ευρώπη όσο και από τα ελληνικά κόμματα.

Μάλιστα, οι δύο πλευρές επεσήμαναν ότι η κυβέρνηση Παπαδήμου θα πρέπει να ολοκληρώσει το έργο της, το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων, καθώς και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης.

Υπενθυμίζεται ότι με τον κ. Ρομπάι είχε συναντηθεί και ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος την Δευτέρα στις Βρυξέλλες.

Την Παρασκευή, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα μιλήσει στην έναρξη των εργασιών της Συνδιάσκεψης του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος το οποίο πραγματοποιείται 25 και 26 Νοεμβρίου, στις Βρυξέλες.

Την ίδια μέρα, στις 9:00 μ.μ., ο κ. Παπανδρέου θα μιλήσει στο Συνέδριο των Πράσινων Γερμανίας, με θέμα «Το Μέλλον της Ευρώπης», το οποίο πραγματοποιείται, στο Κίελο της Γερμανίας.