ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Νομοθετικό «κενό» στη Βουλή

Νομοθετικό «κενό» στη Βουλή

Κλίμα ραστώνης επικρατεί στην Βουλή, καθώς μετρά από μια περίοδο εξαντλητικών νομοθετικών και πολιτικών ρυθμών και εξελίξεων έχει επέλθει η πλήρης αδράνεια.

Συγκεκριμένα, η ερχόμενη εβδομάδα είναι κενή από νομοθετικό έργο, όπως μάλιστα τονίζουν έμπειροι κοινοβουλευτικοί συντάκτες, αυτό δεν έχει ξανασυμβεί το τελευταίο έτος.

Οι επόμενες ημέρες λοιπόν θα κυλήσουν με «αδιάφορες» συνεδριάσεις επιτροπών που σημαίνει ότι αποτελεί μια καλή αφορμή για να παρατείνουν την παραμονή τους στις περιφέρειές τους οι βουλευτές της επαρχίας.

Βέβαια, πάντα μένει σε εκκρεμότητα η δημοσιοποίηση των «περιουσιακών καταστάσεων» των βουλευτών με ορισμένους να εκτιμούν ότι θα δοθούν στην δημοσιότητα εντός της ερχόμενης εβδομάδας. Να σημειωθεί ότι υπό κανονικές συνθήκες τα «πόθεν έσχες» των πολιτικών δίνονται τέλος καλοκαιριού με αρχές Σεπτεμβρίου, την φετινή χρονιά όμως, έχουν καθυστερήσει και αυτό γιατί, σύμφωνα με την επίσημη αιτιολογία, «για πρώτη φορά θα δώσουμε τα “πόθεν έσχες” σε ηλεκτρονική μορφή, η μετατροπή τους λοιπόν καθώς και η ανάρτηση τους στο διαδίκτυο δημιουργεί… καθυστερήσεις».

Πάντως, το κλίμα διακοπών στην ολομέλεια θα διαρκέσει μόνο μια εβδομάδα, καθώς από το ερχόμενο Σάββατο 3 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι συνεδριάσεις για τον προϋπολογισμό.

Η συζήτηση θα κρατήσει έως την 7 Δεκεμβρίου και τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί η ονομαστική ψηφοφορία.