ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σενάρια συνεργασίας εκσυγχρονιστών - ΔΗΜ.ΑΡ.

Σενάρια συνεργασίας εκσυγχρονιστών - ΔΗΜ.ΑΡ.

Τροφή στα σενάρια που θέλουν το εκσυγχρονιστικό μπλοκ του ΠΑΣΟΚ πέριξ του Κώστα Σημίτη να αναλαμβάνει οσονούπω πρωτοβουλία συνεργασίας με τη Δημοκρατική Αριστερά, έδωσε η χθεσινή εμφάνιση του πρώην πρωθυπουργού σε εκδήλωση του περιοδικού «Μεταρρύθμιση» του Νίκου Μπίστη, με κεντρικούς ομιλητές τον ίδιο και τον πρώην υπουργό Νίκο Χριστοδουλάκη.

Ο Κώστας Σημίτης εμφανίστηκε δημόσια μετά από καιρό και η επιλογή του να το κάνει σε μια εκδήλωση, όπου ομιλητής ήταν επίσης ο Πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης, δεν θεωρείται τυχαία.

Αντίθετα, πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η σχέση του κ. Κουβέλη με τους εκσυγχρονιστές του ΠΑΣΟΚ τείνει να λάβει διαστάσεις εκλογικής συνεργασίας.

Στην εκδήλωση με θέμα «Η προοδευτική απάντηση στην κρίση», μίλησε επίσης και ο Παρασκευάς Αυγερινός.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων ο πρώην υπουργός Β. Κοντογιαννόπουλος, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδ. Βουδούρης αλλά και στελέχη της ΔΗΜΑΡ, όπως οι βουλευτές Ν. Τσούκαλης και Γρ. Ψαριανός, ο γραμματέας της ΔΗΜΑΡ Σπ. Λυκούδης, ο εκπρόσωπος Τύπου Αν. Παπαδόπουλος, ο Θ. Μαργαρίτης κ.ά.

Ο κ. Κουβέλης , μιλώντας για την κρίση, προέταξε την ανάγκη να διαμορφωθεί ένα κοινωνικό δίχτυ προστασίας αλλά και αναπτυξιακό πρόγραμμα, ώστε και να αντιμετωπισθεί το πρόβλημα της ανεργίας και να δοθεί προοπτική ανάκαμψης της χώρας.

Επίσης, υπογράμμισε ότι στόχος της ΔΗΜΑΡ, που προβάλλει ως βασικά στοιχεία της τον ευρωπαϊσμό, τον μεταρρυθμισμό και την πολιτική οικολογία, είναι η ανασυγκρότηση του χώρου του δημοκρατικού σοσιαλισμού.

Ο κ. Κουβέλης θεωρεί ότι ο ριζοσπαστικός μεταρρυθμισμός παραμένει σήμερα χωρίς γνήσια έκφραση και εκπροσώπηση, ενώ στις προσκλήσεις συνεργασίας που απευθύνει περιλαμβάνει την σοσιαλδημοκρατία, την ανανεωτική αριστερά και το χώρο της οικολογίας.