ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχέδιο «κρούσης» κατά της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα

Σχέδιο «κρούσης» κατά της γραφειοκρατίας στην Ελλάδα

Πρόταση στις Βρυξέλλες κατέθεσαν Έλληνες ευρωβουλευτές για να υπάρξει απευθείας επικοινωνία των περιφερειών με τα κοινοτικά όργανα.

Στόχος της πρότασης είναι απαλειφθούν τα εμπόδια που συνήθως προκύπτουν από το κεντρικό κράτος, ενώ το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ομάδας κρούσης κατά της γραφειοκρατίας με 400 Έλληνες εμπειρογνώμονες με πολυετή θητεία στις Βρυξέλλες, που θα εγκατασταθούν άμεσα στις περιφέρειες για τουλάχιστον 2 χρόνια.

Βασική επιδίωξη της πρότασης είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας προς τις περιφέρειες, για να αρθούν τα γραφειοκρατικά εμπόδια, παρακάμπτοντας την κεντρική κυβέρνηση.

Όπως επισήμανε ο Χορστ Ρέιχενμπαχ προς τους Έλληνες περιφερειάρχες κατά το τριήμερο φροντιστήριο που διοργανώθηκε στις Βρυξέλλες από τους βουλευτές Γιώργο Χατζημαρκάκη και Γιώργο Σταυρακάκη, δεν υπάρχουν περιθώρια χρόνου.

Σημειώθηκε μάλιστα ότι απαιτούνται επιδόσεις ρεκόρ, και όχι καθυστερήσεις όπως αυτές που καταγράφονται στην εκταμίευση των προκαταβολών για την έναρξη ενός έργου, διάστημα που ξεπερνά τις 600 ημέρες.