ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας: Κρύβεται πίσω από τον Κυμπουρόπουλο ο Μητσοτάκης - Δώρο η συζήτηση στη Βουλή

Τσίπρας: Κρύβεται πίσω από τον Κυμπουρόπουλο ο Μητσοτάκης - Δώρο η συζήτηση στη Βουλή
EUROKINISSI

Για προπαγάνδα κατηγόρησε την αντιπολίτευση ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας από την Ξάνθη υποστηρίζοντας πως οι συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ σήμερα είναι μεγαλύτερες από εκείνες του 2015. Και σχολίασε πως αν οι δημοσκόποι (και δημοκόποι όπως είπε) δεν έδιναν τον ΣΥΡΙΖΑ 15 μονάδες πίσω από τη Νέα Δημοκρατία ο κόσμος που θα συμμετείχε, θα ήταν ακόμα περισσότερος.

 

Δήλωσε συγκινημένος από την υποδοχή που δέχθηκε στην περιοχή ενώ αναφέρθηκε σε μία ηλικιωμένη τσιγγάνα η οποία κρατούσε την ελληνική σημαία και δήλωνε περήφανη.

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι μπορούν πλέον να δημιουργηθούν ίσες ευκαιρίες για όλους ανεξαρτήτως καταγωγής και θρησκείας αναφερόμενος ειδικά και στους Ρομά. «Να θυμηθείτε πως πρέπει να είστε με την αυτοπεποίθηση των αγώνων σας. Μόνο με αγώνες κερδίζονται οι μάχες» απάντησε στο σύνθημα των συγκεντρωμένων «Τσίπρα θυμήσου, είμαστε μαζί σου».

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι κρύβεται και χαρακτήρισε πολιτικό του λάθος την κατάθεση της πρότασης μομφής κατά του Παύλου Πολάκη. «Εγώ στη θέση του δεν θα κρυβόμουν μόνο από το ντιμπέιτ αλλά και από τη Βουλή. Και εκεί δύσκολα είναι τα πράγματα. Δεν υπάρχουν διάφοροι Πορτοσάλτε να μοιράζουν σημειώματα» είπε.

Τον κατηγόρησε για παράφραση του συνθήματος του ΣΥΡΙΖΑ (με την Ελλάδα των πολλών ή την Ελλάδα της ελίτ) τονίζοντας πως η Νέα Δημοκρατία ουδέποτε άλλοτε είχε φτάσει σε τόσο ρηχό επίπεδο και φθηνό μιμητισμό. «Ο άνθρωπος που τόλμησε αναφερόμενος στους πολλούς να χρησιμοποιήσει την φράση ‘’αδαής’’ πλειοψηφία» είπε μεταξύ άλλων κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκης ως γνήσιο εκπρόσωπο της ελίτ. Υποστήριξε πως στην προσπάθεια του να αξιοποιήσει πολιτικά την υπόθεση Πολάκη εκθέτει τον κ. Κυμπουρόπουλο και τους ΑμεΑ.

«Δεν μπορεί να μας κάνει μαθήματα ύφους, ήθους και ηθικής ο άνθρωπος που κάλυψε τον σύμβουλο του ο οποίος καταδικάστηκε για ασέλγεια ανηλίκων» τόνισε και σημείωσε ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης κρύβεται πίσω από τον κ. Κυμπουρόπουλο.

Έδωσε ραντεβού για μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση στη Βουλή κάτι που χαρακτήρισε δώρο.

Ομιλία στην Ξάνθη

Η Βόρεια Ελλάδα, κόντρα στην προπαγάνδα και τους μύθους, στέλνει μήνυμα φιλίας και αλληλεγγύης. Εδώ, στην Ξάνθη της συνύπαρξης και της αλληλεγγύης, της αντίστασης, της δημοκρατίας και της προκοπής ακούγεται σήμερα πιο δυνατά από ποτέ, το μήνυμα της νίκης, το μήνυμα της ελπίδας. Ομιλία στο Κλειστό Γυμναστήριο Ευμοίρου στην Ξάνθη.

Geplaatst door Alexis Tsipras op Maandag 6 mei 2019

«Θα μας πει για το που παρέδωσαν την οικονομία το 2015 και που φτάσαμε εμείς. Για τα σχέδια του να κόψει δώρα και επιδόματα. Για το σχέδιο του για ένα ασφαλιστικό Πινοσέτ. Και γιατί θα ψηφίσει ή δεν θα ψηφίσει τα θετικά μέτρα που φέρνουμε το επόμενο διάστημα» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Θα ακούσει κιόλας. Και για τη νέα μας οικονομική πολιτική» συμπλήρωσε ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν προχωρά σε εκλογικές παροχές αλλά μόνιμα μέτρα ελάφρυνσης για τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. «Κανένα εφάπαξ μέτρο δεν θα ανακοινωθεί» τόνισε.

«Η δεύτερη τετραετία που έρχεται είναι αυτή που θα μοιράσουμε με δικαιοσύνη όχι τα βάρη όπως κάναμε πριν αλλά τις δυνατότητες που δημιουργούνται» είπε ο Αλέξης Τσίπρας περιγράφοντας τον στόχο του για μια επόμενη θητεία.

Αναγνώρισε πως υπάρχουν πολλοί ακόμα που περνάνε δύσκολα και εξήγησε πως στόχος είναι και αυτοί να δουν την βελτίωση της οικονομίας στην καθημερινότητας τους. «Γιατί εμείς νοιαζόμαστε για τους πολλούς» είπε.

Κάνοντας απολογισμό των όσων έχουν γίνει για την περιοχή, ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε πως αυτή την εβδομάδα θα βγει προεδρικό διάταγμα που θα ορίζει δικονομικό πλαίσιο για τα θέματα δικαιοδοσίας από τους Μουφτήδες.

Αναφερόμενος στις ευρωεκλογές και τις επόμενες εθνικές εκλογές, μίλησε για τα διλήμματα. «Το παλαιό πολιτικό κατεστημένο διεκδικεί την παλινόρθωσή του» είπε. «Και στην Ευρώπη παρόμοιο είναι το δίλημμα. Η Ευρώπη βρίσκεται μπροστά σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι από την άνοδο της ακροδεξιάς και την προσπάθεια της παραδοσιακής δεξιάς να ενσωματώσει τις ιδέες και τις απόψεις της» συμπλήρωσε. «Όπως ο κύριος Μητσοτάκης θέλει να εκδικηθεί τον ελληνικό λαό έτσι και ο κ. Βέμπερ θέλει να εκδικηθεί τον Ευρωπαϊκό νότο» τόνισε.

«Εμείς δεν λογοδοτούμε ούτε στα μεγάλα τζάκια ούτε στους τραπεζίτες ούτε στην ελίτ. Λογοδοτούμε μόνο σε έναν μεγάλο αφέντη. Τον ελληνικό λαό. Και αυτός θα αποφασίσει ποιος θέλει να τον κυβερνά» σχολίασε ο πρωθυπουργός ενώ κλείνοντας απευθύνθηκε στους νέους οι οποίοι «τρεις φορές μας έδωσαν τη νίκη» λέγοντας αναφερόμενος στο δημοψήφισμα: «Το 2015 κάναμε ένα βήμα πίσω για να πάμε πολλά βήματα μπροστά». Και κατηγόρησε μερίδα των μίντια για «λύσσα κατά της κυβέρνησης».

«Το γεγονός πως οι αυλοκόλακες του παλαιού καθεστώτος παραμένουν απέναντί μας, είναι η τιμή μας και το παράσημό μας» σημείωσε.