ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Παπαρήγα: Έχουμε ζήτημα λαϊκής κι όχι εθνικής κυριαρχίας

Αλ. Παπαρήγα: Έχουμε ζήτημα λαϊκής κι όχι εθνικής κυριαρχίας

Σε επαγρύπνηση κάλεσε τους πολίτες η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, διαμηνύοντας ότι το κόμμα της θα παλέψει με στόχο να αποτρέψει την εφαρμογή του προϋπολογισμού.

Από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, κατά τη διαδικασία για τον προϋπολογισμό, η κ. Παπαρήγα τόνισε: «ένα πράγμα είναι βέβαιο: και δεκακομματική να ήταν αυτή η κυβέρνηση, ο προϋπολογισμός δεν πρόκειται να υλοποιηθεί», ενώ προέβλεψε ότι η κρίση θα διευρυνθεί.

Επίσης, εκτίμησε ότι η χρεοκοπία, είτε ανεξέλεγκτη είτε συντεταγμένη δεν είναι εκτός της προοπτικής της χώρας, σημειώνοντας ότι εάν κάποιος πιστεύει ότι η πτώχευση μπορεί να αποφευχθεί μέσα από την εκλογική διαδικασία, είναι αφελής ή κάνει άλλους σχεδιασμούς.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι ο προϋπολογισμός περιλαμβάνει αντιθέσεις και προέβλεψε ότι θα ληφθούν νέα μέτρα εις βάρος των πολιτών.

«Ο λαός πρέπει να πάρει τα μέτρα του. Μπορεί να βρεθούμε σε στάση πληρωμών απέναντι στο λαό. Κι όχι μόνο στο δημόσιο τομέα. Ο ιδιωτικός τομέας ξεσαλώνει», ανέφερε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ.

«Δεν έχουμε την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε επαναστατική κατάσταση, αλλά είναι αδύνατον ο λαός να αποτρέψει τον κατήφορο, αν δεν αποκτήσει αντικαπιταλιστική συνείδηση», επεσήμανε η κ. Παπαρήγα, καλώντας σε συμμαχία την εργατική τάξη τους μικρούς επιχειρηματίες και τους φτωχούς αγρότες, με συγκεκριμένο σκοπό και στόχο.

«Ποιος μπορεί να αποκλείσει ότι σε λίγα χρόνια δεν θα έχουμε μια γενικευμένη πολεμική σύγκρουση στην εποχή μας; Οι ανταγωνισμοί εκεί οδηγούν» ανέφερε, προσθέτοντας ότι η Ελλάδα έχει ζήτημα λαϊκής και όχι εθνικής κυριαρχίας, καθώς η αστική τάξη εκχωρεί κυριαρχικά δικαιώματα για να λάβει μέρος στη διανομή των κερδών.