ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στη Μασσαλία για το συνέδριο του ΕΛΚ ο Σαμαράς

Στη Μασσαλία για το συνέδριο του ΕΛΚ ο Σαμαράς

Για τη Μασσαλία αναχωρεί σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, προκειμένου να συμμετάσχει στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Αύριο, Πέμπτη, ο κ. Σαμαράς θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής του ΕΛΚ, στην οποία θα συζητηθούν θέματα που θα απασχολήσουν το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις 8 και 9 Δεκεμβρίου 2011 στις Βρυξέλλες.

Στις εργασίες του Συνεδρίου του ΕΛΚ θα συμμετέχουν 17 πρωθυπουργοί της ΕΕ, πρόεδροι κομμάτων, οι ευρωβουλευτές της ομάδας του ΕΛΚ, ανώτατοι αξιωματούχοι της Ένωσης και περίπου 1.000 σύνεδροι.

Μεταξύ άλλων, θα παραστούν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Γέρζι Μπούζεκ κ.ά.

Στο συνέδριο θα παρουσιαστεί το πολιτικό κείμενο του ΕΛΚ «Προχωρώντας την Ευρώπη μπροστά. Μια ισχυρότερη Ευρώπη που υποστηρίζει τις αξίες μας και υπερασπίζεται τα συμφέροντα μας».

Τον Αντώνη Σαμαρά θα συνοδεύσουν στο ταξίδι του οι Χρήστος Σταϊκούρας, Νότης Μηταράκης, Σταύρος Παπασταύρου, Γιώργος Μουρούτης, Χρύσανθος Λαζαρίδης, Μανώλης Μαυρομμάτης, κ.ά.