ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μάχη Μανιάτη-Κικίλια

Μάχη Μανιάτη-Κικίλια

Τα ξίφη τους διασταύρωσαν το πρωί ο Υπουργός ΥΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης και ο Αναπληρωτής Γραμματέας προγράμματος της ΝΔ και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια Αττικής, Βασίλης Κικίλιας, στο περιθώριο του Συνεδρίου, «Εξελίξεις στον τομέα της Ενέργειας, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο».


Αφορμή στάθηκε το μείζον θέμα της χάραξης της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ) και η Υφαλοκρηπίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Υπουργός ΥΠ.Ε.Κ.Α τόνισε πως «Είμαστε σε πλήρη σύμπνοια και συνεργασία με την Κύπρο και όποτε κρίνουμε ότι είναι προς το κοινό συμφέρον θα χαράξουμε ΑΟΖ.

Η Υφαλοκρηπίδα καλύπτει την ΑΟΖ, για να λάβει την απάντηση Κικίλια πως « Η Κύπρος από το 2003, επί αειμνήστου Τάσσου Παπαδόπουλου, σας ζητάει να χαράξετε ΑΟΖ κι εσείς αρνείστε!

Η Κύπρος τόλμησε και χάραξε ΑΟΖ με το Ισραήλ, τρύπησε στα 200 νμ. και βρήκαν υδρογονάνθρακες αξίας 5 ΤΡΙΣ. Δολαρίων. Εσείς κόβετε μισθούς και συντάξεις».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, που πρόσκεινται στο «γαλάζιο» στέλεχος, ο κος Μανιάτης φέρεται να δήλωσε πως, «Όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης λειτουργήσαμε υπεύθυνα και προς το συμφέρον της χώρας με την Υφαλοκρηπίδα», για να λάβει την απάντηση πως «σε όλη τη διάρκεια της μεταπολίτευσης αποκρύψατε από τους Έλληνες την ΑΟΖ που είναι το Δίκαιο της Θάλασσας ψηφισμένο από το 1982 και μας δίνει στρατηγικό πλεονέκτημα.

Ως εδώ, εμείς θα ανακηρύξουμε την ΑΟΖ, δεν έχουμε τίποτα να φοβηθούμε. Αργά ή γρήγορα, θα αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια για τον φυσικό μας πλούτο και πως τον διαχειριστήκαμε».