ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές 2019 - Ιωάννα Καλαντζάκου: Ο ελληνικός λαός ζητά μια συνθήκη αλήθειας για την χώρα

Εκλογές 2019 - Ιωάννα Καλαντζάκου: Ο ελληνικός λαός ζητά μια συνθήκη αλήθειας για την χώρα

Συνέντευξη εφ' όλης της ύλης της υποψήφιας βουλευτού της ΝΔ στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών, Ιωάννας Καλαντζάκου Τσατσαρώνη 

Η γνωστή δικηγόρος Ιωάννα Καλαντζάκου ανοίγει τα χαρτιά της για την υποψηφιότητά της στην Β' Περιφέρεια της Αθήνας και ξεκαθαρίζει ότι η ΝΔ δεν έχει καμία κρυφή ατζέντα για τα δημοσιονομικά.

«Αυτά για τα οποία έχει δεσμευτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα γίνουν άμεσα», τονίζει σε συνέντευξή της στον Κώστα Τσιτούνα και προσθέτει ότι η ΝΔ έχει αναγνωρίσει τα λάθη του παρελθόντος και θα μεριμνήσει άμεσα για τα ζητήματα της Παιδείας αλλά και της Δημόσιας Τάξης.

Τι λέει για τον νέο ποιινικό κώδικα και τις επιχειρούμενες αλλαγές στην ηγεσία της Δικαιοσύνης;

Τι λέει για τον Τσίπρα και την θετική ψήφο που πρέπει να δώσει ο λαός στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Δείτε το βίντεο με την συνέντευξη

Κάντε Bookmark τις σελίδες του Newsbomb.gr για τα Exit Poll 2019και τα Αποτελέσματα Εκλογών 2019 της 7ηςΙουλίου, ώστε να ενημερωθείτε πρώτοι και με εγκυρότητα!

Διαβάστε επίσης όλες τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις επερχόμενες Εθνικές Εκλογές 2019.

Η κυρία Καλαντζάκου με τον δημοσιογράφο Κώστα Τσιτούνα

Ποια είναι η Ιωάννα Καλαντζάκου;

Γεννήθηκε στην Αθήνα. Κατάγεται από την Μεσσηνία και είναι κόρη του Δικηγόρου Χρήστου Καλαντζάκου. Είναι μητέρα δύο παιδιών και σύζυγος του Αλέξανδρου Τσατσαρώνη. Απόφοιτος του Αρσακείου Ψυχικού. Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και ειδικεύτηκε στο Εμπορικό Δίκαιο στο Παρίσι. Μιλά Αγγλικά, Γαλλικά, Ιταλικά. Είναι μαχόμενη δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω και ειδικεύεται στο Εμπορικό, Πτωχευτικό και Οικονομικό Ποινικό Δίκαιο.

Εκλέγεται Σύμβουλος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών (Δ.Σ.Α.) από το 1990 μέχρι και το 2017. Ήταν πάντα μέλος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο Συμβούλιο των Δικηγορικών Συλλόγων της Ευρώπης (CCBE) και κατά τις τριετίες 2002-2005 και 2011-2014 ήταν Επικεφαλής της Ελληνικής Αντιπροσωπείας και εκπρόσωπος του Δ.Σ.Α. στις περισσότερες Ειδικές Επιτροπές του. Διετέλεσε Μέλος του Προεδρείου του Δ.Σ.Α. ως Ταμίας κατά την τριετία 2005-2008, ως Γενική Γραμματέας κατά την τριετία 2008-2011, ως Β΄Αντιπρόεδρος κατά την τριετία 2011-2014 και ως Α’ Αντιπρόεδρος από το 2014 μέχρι και το 2017. Ήταν επί σειρά ετών μέλος του Δ.Σ. της Ευρωπαϊκής Έκφρασης. Υπήρξε μέλος του τελευταίου (2007- 2009) Δ.Σ. των Ολυμπιακών Αερογραμμών Α.Ε. Ήταν υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ στις ευρωεκλογές το 1994 , υποψήφια Βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ στις εκλογές του 2009 και υποψήφια Ευρωβουλευτής της Ν.Δ στις ευρωεκλογές του 2014 .

Εν ενεργεία μέλος και Αντιπρόεδρος επί σειρά ετών του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιστημονικού Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων. Κατά την διετία 2005-2007 συμμετείχε στην Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την αναμόρφωση του Πτωχευτικού Κώδικα. Έχει συμμετάσχει ως ομιλήτρια σε πολλά Συνέδρια του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων καθώς και άλλων Επιστημονικών Σωματείων και Φορέων. Μέλος Πειθαρχικού Συμβουλίου Δ.Σ.Α. και από το 2011 επικεφαλής του Β’ Πειθαρχικού Συμβουλίου Δ.Σ.Α.

Έχει δημοσιεύσει επιστημονικές γνώμες και άρθρα σε νομικά περιοδικά και στον ημερήσιο τύπο επί διαφόρων νομικών θεμάτων, κυρίως εμπορικού , πτωχευτικού, ποινικού, εργατικού δικαίου καθώς και επί των νομοθετικών εξελίξεων αναφορικά με το Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτέλεσης και Εξυγίανσης Επιχειρήσεων. Τέλος έχει εκφωνήσει ομιλίες σε σχέση με την ερμηνεία ειδικών νομοθετημάτων για την ρύθμιση οφειλών μικρών επιχειρήσεων, ρύθμιση κόκκινων δανείων υπερχρεωμένων επιχειρήσεων κ.α., καθώς και σχόλια επί σχεδίων Π.Δ όπως π.χ. για την ρύθμιση του επαγγέλματος του διαχειριστή αφερεγγυότητας.