ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στο ΠΑΣΟΚ

Ξεκαθαρίζει το τοπίο στο ΠΑΣΟΚ

Το στίγμα των προθέσεών του αναμένεται να δώσει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργος Παπανδρέου στη συνάντηση που θα έχει σήμερα το απόγευμα με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο.

Ο κ. Παπανδρέου επιθυμεί να βάλει τέλος στην παρατεταμένη εκλογολογία των τελευταίων ημερών, το εσωκομματικό τοπίο στο ΠΑΣΟΚ αναμένεται ωστόσο να ξεκαθαρίσει στη σύγκληση του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος την ερχόμενη Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου.

Παπανδρέου και Βενιζέλος είναι ιδιαιτέρως ανήσυχοι από τις κρυφές δημοσκοπήσεις του ΠΑΣΟΚ που δείχνουν σταθερά μπροστά τον Ανδρέα Λοβέρδο, δεύτερο τον υπουργό Οικονομικών και τρίτο τον πρόεδρο του κόμματος.

Και δικαίως σε ένα βαθμό, αφού Παπανδρέου και Βενιζέλος είναι τα πρόσωπα που έχουν φθαρεί περισσότερο από τη διετία της κρίσης που ταλανίζουν τη χώρα, κάτι που δεν ισχύσει για την τετράδα του ΠΑΣΟΚ.

Στην απογευματινή συνάντηση, ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να ζητήσει από το Γιώργο Παπανδρέου να δώσει ένα καθαρό χρονοδιάγραμμα για τη διαδοχή του, ξεκαθαρίζοντας τις διαδικασίες, αλλά και τις προθέσεις του αναφορικά με το προσωπικό του μέλλον.