Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ - Μητσοτάκης: Ποιοι διαρρέουν σενάρια στήριξης Καραμανλή προς Μεϊμαράκη

Newsbomb

Τη βεβαιότητα ότι θα περάσει στον β’ γύρο των εσωκομματικών εκλογών εξέφρασε σήμερα, Δευτέρα (14/12/2015) ο υποψήφιος για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, αμφισβητώντας, παράλληλα, φήμες που θέλουν τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή να στηρίζει τον συνυποψήφιό του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

«Ποιος τα λέει αυτά τα πράγματα; Ποιοι είναι αυτοί οι περιβόητοι κύκλοι; Να βγουν επιτέλους να μιλήσουν ανοιχτά. Έχω κουραστεί να ακούω διαρροές από διαφόρους περιφερόμενους, οι οποίοι φέρονται ότι συνομιλούν με κάποιους. Όποιος έχει κάτι να πει να βγει να το πει ανοιχτά. Αν ο κ. Καραμανλής θέλει να βγει να στηρίξει κάποιον υποψήφιο να το πει ανοιχτά. Δεν τον έχω ακούσει να λέει κάτι τέτοιο. Εγώ προσωπικά το αμφισβητώ», δήλωσε ο Κ. Μητσοτάκης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Και πρόσθεσε: «Ο κ. Καραμανλής εκτιμά πως η υποψηφιότητα Μεϊμαράκη είναι εκείνη που μπορεί να εγγυηθεί την ενότητα της παράταξης την επόμενη ημέρα. Δεν καταλαβαίνω γιατί εγώ δηλαδή δεν εξασφαλίζω την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας;».

«Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι θα είμαι στο δεύτερο γύρο και πολύ βέβαιος ότι θα κερδίσω», είπε ο Κ. Μητσοτάκης, ενώ πρόσθεσε ότι στον δεύτερο γύρο δεν θα ζητήσει δημόσια στήριξη από τους δύο συνυποψήφιούς του που δεν θα περάσουν, αλλά από τους πολίτες που θα τους έχουν ψηφίσει.

Ερωτηθείς για τη χθεσινή γενική πρόβα των εκλογών, εκτίμησε ότι «όλα θα λειτουργήσουν κανονικά και ότι η προσέλευση θα είναι μεγάλη, παρά το προηγούμενο "ναυάγιο"».

Παράλληλα, ο Κ. Μητσοτάκης εξαπέλυσε δριμύτατη επίθεση εναντίον του Αλέξη Τσίπρα, αποκλείοντας οποιοδήποτε ενδεχόμενο μιας συγκυβέρνησης της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Εμείς δεν συγκυβερνούμε με τον κ. Τσίπρα. Εξάλλου και ο κ. Τσίπρας δεν έχει κανένα απολύτως ενδιαφέρον να συγκυβερνήσει μαζί μας. Συγκυβερνά μια χαρά με τον κ. Καμμένο. Αυτόν επέλεξε για τον αγαπημένο του κυβερνητικό εταίρο και με αυτόν θα πορευτεί. Εμείς σε σωστές πρωτοβουλίες θα βάλουμε πλάτη, θα στηρίξουμε δηλαδή στη Βουλή, αλλά θα είμαστε απέναντι σε μια σειρά από πρωτοβουλίες της κυβέρνησης που κινούνται σε λάθος κατεύθυνση», δήλωσε και πρόσθεσε: «Nα ψάξει αλλού ο κ. Τσίπρας για κοινοβουλευτικά δεκανίκια».

«Το 2016 θα είναι θα είναι μια πολύ κακή χρονιά για τον κ. Τσίπρα, θα είναι μια καλή χρονιά για τη ΝΔ, φοβάμαι όμως ότι θα είναι μια κακή χρονιά για τον τόπο», είπε, ενώ υποστήριξε ότι το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση «είναι πώς θα κρατήσει ένα μεγάλο κράτος για να τακτοποιεί τα δικά της παιδιά».

«Το μόνο παράλληλο πρόγραμμα το οποίο έχω δει μέχρι στιγμής είναι το παράλληλο πρόγραμμα τακτοποίησης των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό δουλεύει μια χαρά», επισήμανε –μεταξύ άλλων – ο Κ. Μητσοτάκης.