ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τροπολογία για δημοσιοποίηση στοιχείων επικίνδυνων κακοποιών

Τροπολογία για δημοσιοποίηση στοιχείων επικίνδυνων κακοποιών

Τα χέρια των εισαγγελικών αρχών λύνει με τροπολογία που φέρνει στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου με αφορμή το πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα περιστατικό στον Πειραιά με τον Αλβανό πιστολέρο να πυροβολεί αδιακρίτως με καλάσνικοφ.

Με την τροπολογία επιτρέπεται ουσιαστικά η δημοσιοποίηση στοιχείων ταυτότητας των επικίνδυνων κακοποιών οι οποίοι καταζητούνται από τις αρχές.

Σύμφωνα με το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο οι εισαγγελείς μπορούσαν να εκδίδουν διατάξεις δημοσιοποίησης των στοιχείων κατηγορουμένων μόνο όταν αντιμετώπιζαν κατηγορίες που συνδέονταν με αδικήματα τρομοκρατίας, γενετήσιας ελευθερίας (παιδεραστίας, κ.λπ) και οργανωμένου εγκλήματος.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, σύμφωνα με πληροφορίες, προβληματίστηκε από την πρώτη στιγμή για τους περιορισμούς του νόμου που αποτέλεσαν εμπόδιο για τις διωκτικές αρχές στον εντοπισμό του Αλβανού κακοποιού.

Έτσι, η τροπολογία, που έχει πάρει το δρόμο για τη Βουλή, προβλέπει ότι πλέον θα επιτρέπεται η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και όσων κρίνονται ως ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια.

Σχετικές ειδήσεις