ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ο Αθανασίου δεν «βλέπει» αργυρώνητους στη Βουλή

Ο Αθανασίου δεν «βλέπει» αργυρώνητους στη Βουλή

«Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν σε αυτό το Κοινοβούλιο αργυρώνητοι βουλευτές»,δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (28/11/2014) στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης, Χαράλαμπος Αθανασίου και υποστήριξε ότι «αν η ψηφοφορία για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ήταν μυστική θα λάμβανε πολύ περισσότερες από 180 ψήφους».

Την θέση του ότι «η αναθεώρηση δεν πρέπει να είναι ευρεία» και να περιλαμβάνει συγκεκριμένες διατάξεις, πλην όμως να είναι «τολμηρή και αποτελεσματική», διατύπωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά την συζήτηση σχετικής επερώτησης της ΔΗΜΑΡ.

Μάλιστα τάχθηκε υπέρ της άποψης η συνταγματική απαγόρευση αναθεώρησης πριν περάσει πενταετία από την περάτωση της προηγούμενης, να αφορά μόνο διατάξεις που έχουν αναθεωρηθεί.

Ο κ. Αθανασίου είπε ότι η πρόταση της επιτροπής συνταγματικής αναθεώρησης που συγκρότησε το κυβερνών κόμμα θα κατατεθεί εντός του Δεκεμβρίου και κάλεσε τα κόμματα να προσέλθουν στον διάλογο με στόχο την «μέγιστη δυνατή συναίνεση».

«Είναι ευκαιρία για ευρεία συναίνεση τουλάχιστον για τις διατάξεις που συμφωνούμε», είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης, καλώντας τις πολιτικές δυνάμεις «να συμπλεύσουμε με συναίνεση, ηρεμία και υπευθυνότητα προς όφελος του λαού και της πατρίδας».

Σχετικές ειδήσεις